Βουτιά στην παρανομία

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Βουτιά στην παρανομία

Επικίνδυνες για την υγεία και χωρίς άδεια λειτουργίας είναι οι περισσότερες πισίνες ξενοδοχείων που βρίσκονται στον Αργοσαρωνκό. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας των ελεγκτών της νομαρχίας Πειραιά, από τις τριάντα πισίνες ξενοδοχειακών μονάδων όλων των κατηγοριών που ελέχθησαν υγειονομικά, διαπιστώθηκε ότι οι είκοσι τέσσερις δεν διέθεταν άδεια.
Με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και των πολιτών, ο νομάρχης Πειραιά, με κατεπείγουσες επιστολές του προς τους υπευθύνους των ξενοδοχείων, ζήτησε την άμεση διακοπή λειτουργίας των κολυμβητικών δεξαμενών μέχρι αποκτήσεως της απαιτούμενης άδειας.
Επίσης, έγινε λήψη δειγμάτων νερού για μικροβιολογική εξέταση σε κολυμβητικές δεξαμενές αρκετών επιχειρήσεων.

«Στη νομαρχία Πειραιά ταξιδεύουμε σε όλο τον κόσμο διαφημίζοντας την ποιότητα του τουριστικού μας προϊόντος. Στηρίζουμε και προβάλλουμε τους επαγγελματίες που έχουν ιδιαίτερη συμβολή στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας. Θέλουμε, όμως, την Πολιτεία να βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή των προσπαθειών μας. Να φροντίσει να είναι όλα εντάξει στις τουριστικές μας μονάδες, είτε αυτές είναι ξενοδοχεία είτε χώροι αναψυχής και διασκέδασης. Οι δε επιχειρηματίες οφείλουν να μεριμνούν, και μάλιστα εγκαίρως, για τη λήψη των απαιτούμενων αδειών των παρεχόμενων υπηρεσιών τους, για να μην αναγκάζονται να τις διακόπτουν στην καρδιά του καλοκαιριού, στην αιχμή της τουριστικής περιόδου, με αρνητικές συνέπειες για τις επιχειρήσεις τους, αλλά και την εικόνα της περιοχής μας», δήλωσε ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας.


Η λίστα με τους παραβάτες

Χωρίς άδεια βρέθηκαν να λειτουργούν οι κολυμβητικές δεξαμενές στα παρακάτω ξενοδοχεία-καταλύματα:

Σπέτσες

Ενοικιαζόμενα δωμάτια BAY’S, περιοχή Κοκκινάρια
Ξενοδοχείο VALIA, περιοχή Σοφός
Ξενοδοχείο ΚΑΣΤΡΟ, περιοχή Αγ. Απόστολοι
Ξενοδοχείο ΛΕΥΚΑ ΠΑΛΛΑΣ, περιοχή Λιγονέρι
Ξενοδοχείο ΒΙΛΑ ΜΑΡΘΑ, περιοχή Αγ. Μαρίνα Σπετσών
Ξενοδοχείο VILLA MARGARITA
Τουριστικό κατάλυμα VICTORIA, περιοχή Αγ. Απόστολοι
Τουριστικό κατάλυμα VILLA MARTHA, περιοχή Αγ. Μαρίνα
Τουριστικό κατάλυμα ΑΤΛΑΝΤΙΣ, περιοχή Αγ. Μαρίνα
Τουριστικό κατάλυμα ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΑΝΣΙΟΝ, περιοχή Κουνουπίτσα


Αγκίστρι

Ξενοδοχείο ΙΩΑΝΝΑ, περιοχή Σκάλα
Ξενοδοχείο ΑΝΔΡΕΑΣ, περιοχή Σκάλα
Ξενοδοχείο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, περιοχή Σκάλα


Αίγινα

Ξενοδοχείο ΕΡΑΤΩ, περιοχή Αγ. Μαρίνα
Ξενοδοχείο ΑΝΝΑ, περιοχή Αγ. Μαρίνα
Ξενοδοχείο ΑΦΑΙΑ, περιοχή Αγ. Μαρίνα
Ξενοδοχείο ΑΠΟΛΛΩΝ, περιοχή Αγ. Μαρίνα
Ξενοδοχείο MOODY BAY, περιοχή Πέρδικα
Ξενοδοχείο ΚΛΩΝΟΣ, περιοχή Πλακάκια


Πόρος

Ξενοδοχείο GOLDEN VIEW, περιοχή Ασκέλι Πόρου
Ξενοδοχείο AEGEAN VILLAS, περιοχή Ασκέλι Πόρου
Ξενοδοχείο ΣΕΙΡΗΝΑ, περιοχή Μοναστήρι Πόρου
Ξενοδοχείο POROS IMAGE, περιοχή Νεώριο Πόρου


Υδρα

Ξενοδοχείο BRATSERAΕΛΕΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ

Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ... ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Απίστευτη περιπέτεια ενός δημοσιογράφου σε ξενοδοχείο της Χίου

«Στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού δεν συμμετέχουμε με χρήση κλιματιστικού, τηλεόρασης και κουζίνας». Εσείς, τι θα κάνατε αν είχατε ξεκινήσει για διακοπές με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ και μέσα στο δωμάτιό σας αντικρίζατε ταμπέλα που να αναγράφει τα προαναφερθέντα; Μάλλον υπομονή, όπως και ο κύριος Στάθης Παπαδόπουλος, ο οποίος όχι μόνο δεν απόλαυσε τις διακοπές του, αλλά εύχεται να μην είχε πάει καθόλου.

Ο ίδιος ξεκίνησε από την Ξάνθη με την οικογένειά του προκειμένου να κάνει μία εβδομάδα διακοπές στη Χίο και συγκεκριμένα στην περιοχή Κάρφα. Αφού ταξίδεψε μέσω Τουρκίας -λόγω του ότι τα εισιτήρια είναι πολύ πιο φτηνά από ό,τι μέσω Ελλάδας- περίμενε τουλάχιστον πως όταν θα έφτανε στο νησί θα απολάμβανε όλες τις παροχές που αναγράφονται στο βιβλίο του ΕΟΤ. Δεν μπορούσε να φανταστεί την περιπέτεια που τον περίμενε, αφού όπως όλα δείχνουν, η μοίρα τού επιφύλασσε να... πέσει σε τσιφούτη ξενοδόχο!

«Το βιβλίο του ΕΟΤ έγραφε πως στο δίκλινο δωμάτιο θα είχαμε κλιματισμό, τηλεόραση και ψυγείο», λέει και συνεχίζει: «Οχι μόνο δεν είχαμε τίποτα από αυτά, αλλά για να λειτουργήσει το κλιματιστικό έπρεπε να πληρώσουμε έξτρα. Επιπλέον, ο ξενοδόχος μάς είχε μόνο με έναν ανεμιστήρα, μας έβαλε αντί για δύο δίκλινα να κοιμηθούμε σε ένα δωμάτιο και οι τέσσερις - από τους οποίους, εγώ με τη γυναίκα μου κοιμηθήκαμε στην κουζίνα, σε διαφορετικά κρεβάτια. Σκάσαμε από τη ζέστη, δεν μας καθάριζαν το δωμάτιο, δεν άλλαξαν ούτε μια μέρα σεντόνια και το ψυγείο δεν λειτουργούσε σχεδόν καθόλου, αφού ήταν τρύπιο στην κατάψυξη!»

Η παραπάνω περιγραφή περισσότερο θυμίζει τις... πρώτες ημέρες στο στρατό, παρά διακοπές. Φυσικά, αμέσως μόλις επέστρεψε στην Ξάνθη ο κύριος Παπαδόπουλος, που τυγχάνει να είναι δημοσιογράφος, έστειλε σχετική επιστολή προς τον ΕΟΤ, η οποία ωστόσο φαίνεται πως... πέρασε στο ντούκου, αφού απάντηση δεν έχει πάρει.

ΑΝΘΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ