Σοκ από τηλεοπτική σειρά για τη νευρική ανορεξία

ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ από τηλεοπτική σειρά για τη νευρική ανορεξία

Οι δύο κοπέλες θα έπρεπε να μιλούν για την αγαπημένη τους μουσική, τα αγόρια και τα σχέδιά τους. Αντί γι’ αυτό, όμως, κάνουν έναν μέχρι θανάτου αγώνα που δεν είναι άλλος από τη δίαιτα με στόχο το νούμερο 0 στα ρούχα τους. Μόνο που η μία από αυτές δεν θα προλάβει να χαρεί, αφού θα πεθάνει από νευρική ανορεξία.

Αυτό είναι το σενάριο των επόμενων επεισοδίων τηλεοπτικής σειράς που θα προβάλλει το βρετανικό δίκτυο Channel 4 σε μια προσπάθεια να εξηγήσει στον κόσμο, και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους, τον κίνδυνο που διατρέχουν όταν επιδιώκουν να χάσουν τόσο βάρος ώστε να μείνουν κυριολεκτικά πετσί και κόκαλο. Οι υπεύθυνοι του δικτύου περιμένουν ότι θα δεχτούν επικρίσεις για πολύ σκληρές εικόνες, ωστόσο επιμένουν ότι στόχος τους δεν είναι να προσελκύσουν τηλεθεατές, αλλά να δείξουν στον κόσμο τις συνέπειες της κοινωνικής πίεσης για υπερβολικά αδύνατο σώμα, την οποία αντιμετωπίζουν κυρίως τα νέα κορίτσια.

Στατιστικά, ένας στους πέντε ανθρώπους που προσβάλλονται από νευρική ανορεξία πεθαίνει από αυτήν ή αυτοκτονεί. Γι’ αυτό και οι παραγωγοί της σειράς υποστηρίζουν ότι αν καταφέρουν να σώσουν έστω κι έναν άνθρωπο, αυτό θα αποτελέσει παγκόσμια επιτυχία. Να σημειωθεί, τέλος, ότι μόνο για το μακιγιάζ που θα τις δείχνει ανορεξικές οι δύο ηθοποιοί που ερμηνεύουν τους ρόλους χρειάζονται δύο ώρες.