Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Σεξουαλικά κακοποιημένο το μωράκι οικογένειας Ρομά που μεταφέρθηκε νεκρό στο Νοσοκομείο της...

Ακόμα και τη νοσηρότερη φαντασία ξεπερνά η φρικιαστική υπόθεση...

«Εβδομάδα μόδας» με stylish εγγονή Τσοχατζόπουλου & «χρυσή» Πλατανιώτη

Η «χρυσή» Πλατανιώτη και η εγγονή του Ακη Τσοχατζόπουλου...

Ιδρυεται (!) Ακαδημία πρακτόρων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών

Σε τροχιά πλήρους αναδιάρθρωσης κινείται πλέον η Εθνική Υπηρεσία...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

Χειρουργείο σε μωράκι χωρίς εξέταση

Οφθαλμίατρος έκανε τηλεφωνικά τη διάγνωση και είπε στη… μαία να προχωρήσει σε επέμβαση!

Μετά τις τριτοκοσμικές εικόνες με τον μαιευτήρα που λόγω διακοπής ρεύματος αναγκάστηκε να ολοκληρώσει τη διαδικασία του τοκετού με φως από κινητά τηλέφωνα και μπρελόκ, αλλά και το παραλίγο τραγικό περιστατικό της έλλειψης οξυγόνου, την ώρα που στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονταν τρεις διασωληνωμένοι ασθενείς με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, το πολύπαθο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου επανέρχεται στο προσκήνιο με μια υπόθεση που βγάζει… μάτι! Πρόκειται για την απίστευτη «Οδύσσεια» που βίωσε η οικογένεια γνωστού επιχειρηματία του νησιού (τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεση της εφημερίδας), όταν είδε το μωρό της να κινδυνεύει να χάσει την όρασή του, εξαιτίας της τηλεφωνικής… διάγνωσης του εφημερεύοντα οφθαλμιάτρου που έλειπε από το νοσοκομείο και έδινε εντολές για χειρουργική επέμβαση από το σπίτι του!

Η τρομακτική περιπέτεια που έζησαν ο Σαμιώτης επιχειρηματίας και η οικογένειά του ξεκίνησε όταν ο μικρότερος από τους τρεις γιους του, ηλικίας μόλις δεκατεσσάρων μηνών, τραυματίστηκε σοβαρά στο μάτι, με αποτέλεσμα να σχιστεί άσχημα το βλέφαρό του και να προβάλει από το εσωτερικό του ένα μεγάλο κομμάτι κόκκινου χρώματος. Βλέποντας το παιδί να σφαδάζει από φρικτούς πόνους και να αιμορραγεί, οι γονείς το μετέφεραν εσπευσμένα με το αυτοκίνητό τους στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Σάμου «Αγιος Παντελεήμων».

Ωστόσο, κατά την άφιξή τους στα επείγοντα περιστατικά, είκοσι λεπτά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του μικρού, η οικογένεια βρέθηκε προ μιας ακόμη δυσάρεστης έκπληξης, αφού ενημερώθηκε πως ο μοναδικός οφθαλμίατρος του νοσοκομείου, που βρισκόταν σε εφημερία ετοιμότητας, δεν ήταν εκεί. Ετσι, πάνω στην ταραχή τους, οι γονείς ζήτησαν βοήθεια από μια νοσηλεύτρια και μια ειδικευόμενη μαιευτήρα γυναικολόγο του νοσοκομείου, η οποία εξετάζοντας το μάτι του παιδιού εξέφρασε βάσιμες αμφιβολίες σχετικά με το αν το μεγάλο κόκκινο κομμάτι ήταν λίπωμα ή αδένας του ματιού, χωρίς φυσικά να προχωρήσει σε διάγνωση, αφού δεν είχε τη σχετική ειδικότητα. Ετσι, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον εφημερεύοντα οφθαλμίατρο και του ζήτησε να μεταβεί άμεσα στα επείγοντα.

«Κόψτε ό,τι προεξέχει»

Σύμφωνα με όσα δηλώνει στην «Espresso» ο πατέρας του μωρού, ο εφημερεύων οφθαλμίατρος, αφού ενημερώθηκε τηλεφωνικά για το περιστατικό, όχι μόνο δεν έσπευσε στο νοσοκομείο για να εξετάσει το βαριά τραυματισμένο μάτι του παιδιού, αλλά, αντίθετα, προχώρησε σε τηλεφωνική… διάγνωση δίνοντας παράλληλα εντολή στην ειδικευόμενη γιατρό να αποκόψει το κομμάτι που προεξείχε!

«Αυτό που ζήσαμε ήταν ένας εφιάλτης!» αναφέρει ο Σαμιώτης επιχειρηματίας και τονίζει: «Χωρίς να εξετάσει το τραυματισμένο μάτι, ο οφθαλμίατρος αποφάνθηκε πως πρόκειται για λίπωμα και ζήτησε από τη γιατρό να αποκόψει το κομμάτι που προεξείχε! Μάλιστα, έδωσε εντολή να μην γίνει ολική, αλλά τοπική αναισθησία, ενώ είπε στη ειδικευόμενη μαιευτήρα πως έπρεπε να κρατήσω το κεφάλι του παιδιού με τα χέρια μου, για να μην κουνιέται και να κοπεί το κομμάτι με νυστέρι. Προς τιμήν της και ακούγοντας τις τηλεφωνικές εντολές του εφημερεύοντα οφθαλμιάτρου, η ειδικευόμενη γιατρός αντέδρασε και αρνήθηκε να προχωρήσει στην επέμβαση. Καθ’ όλη τη διάρκεια του περιστατικού, παρών ήταν και ο διοικητικός διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, που μίλησε τηλεφωνικά με τον οφθαλμίατρο και προέβαλε αντιδράσεις. Βλέποντας την άκρως ερασιτεχνική αντιμετώπιση και προκειμένου να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, αποφασίσαμε με τη σύζυγό μου να μεταφέρουμε το παιδί σε ιδιώτες οφθαλμιάτρους. Αν δεν είχαμε πάρει αυτή την απόφαση, το παιδί μας μπορεί να είχε χάσει την όρασή του…»

«Στην Αθήνα με το πρώτο πρωινό αεροπλάνο»

Αφού το παιδί εξετάστηκε από τρεις εξωτερικούς οφθαλμιάτρους, που όλοι τους απεφάνθησαν πως η χειρουργική επέμβαση δεν έπρεπε να γίνει, μια και το κομμάτι που προεξείχε ήταν πιθανότατα ο δακρυγόνος αδένας, οι γονείς πήραν το μωρό και αναχώρησαν με το πρώτο πρωινό αεροπλάνο για την Αθήνα, όπου το μετέφεραν σε ιδιωτική παιδιατρική κλινική. Εκεί, τόσο ο χειρουργός όσο και ο οφθαλμίατρος που εξέτασαν το αγοράκι, διέγνωσαν πως από το σκίσιμο είχε εξέλθει τμήμα του δακρυγόνου αδένα, ενώ τους διαβεβαίωσαν πως αν είχε αποκοπεί, το παιδί θα υπέφερε από ξηροφθαλμία και ενδεχομένως μελλοντικά να είχε σοβαρό πρόβλημα με την όρασή του.

«Οι γιατροί στην Αθήνα προχώρησαν σε βλεφαροπλαστική χειρουργική επέμβαση, χωρίς να κόψουν τον αδένα. Σήμερα το παιδί μας δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα με την όρασή του κι επιπλέον δεν φαίνεται πουθενά το σημάδι από το χτύπημα. Ισως ακουστεί περίεργο, αλλά πλέον, όταν το βλέπουμε να δακρύζει, νιώθουμε ευτυχισμένοι, γιατί ξέρουμε πως τα ματάκια του είναι μια χαρά» αναφέρει ο επιχειρηματίας και διερωτάται: «Τι θα συνέβαινε αν η ειδικευόμενη γιατρός, αλλά και ο διοικητικός διευθυντής του Νοσοκομείου Σάμου δεν προέβαλαν αντιδράσεις στις τηλεφωνικές εντολές του οφθαλμιάτρου;

Σε τι κατάσταση θα ήταν τώρα το μάτι του παιδιού, αν είχα επιτρέψει να γίνει η εγκληματική επέμβαση; Η τηλεφωνικά εσφαλμένη διάγνωση συνιστά χαρακτηριστική περίπτωση ιατρικού λάθους. Θεωρώ πως όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι της Σάμου έχουμε δικαίωμα στην πρόσβαση και την παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου, μέσω του οργανωμένου νοσοκομείου του νησιού μας. Για τον λόγο αυτό έχω ήδη προχωρήσει σε μηνυτήρια αναφορά, η οποία διερευνάται από τον εισαγγελέα Σάμου, έχοντας εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη».

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...