Τατουάζ και στα μάτια!

ΚΟΣΜΟΣ

Τατουάζ και στα μάτια!

Και όμως, η εποχή των τατουάζ δεν έχει περάσει. Το μόνιμο μελάνι βρήκε ένα νέο σημείο του σώματος πάνω στο οποίο βάφει για πάντα, προσφέροντας τη δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί να κάνει σχέδια. Μόνο που μοιάζει τρελό να παίρνει κανείς απόφαση να βάψει την ίριδα των ματιών του. Και όμως στις ΗΠΑ έχει αρχίσει να γίνεται μόδα.

Αρχικά τα τατουάζ στα μάτια γίνονταν με την παραδοσιακή βελόνα. Ωστόσο, το μελάνι έτρεχε και το χρώμα χαλούσε. Τώρα, εγχύουν το μελάνι με σύριγγα, μέσα στο βολβό του ματιού. Οι δύο πρώτοι που έκαναν τέτοια τατουάζ δηλώνουν ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα, πέραν ίσως της αίσθησης ότι κάτι υπάρχει στο μάτι τους.

Παρά τις δηλώσεις, όμως, η μέθοδος είναι πολύ επικίνδυνη. Μόλυνση, διάτρηση και αιμορραγία είναι μόνο τρεις από τους κινδύνους που διατρέχει όποιος υποβάλλεται σε αυτή τη διαδικασία.

Υπάρχει πάντως και η άλλη όψη του νομίσματος. Σε ειδικές περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα αν κάποιος έχει τραύμα ή έγκαυμα στο μάτι, οι γιατροί εφαρμόζουν τη μέθοδο για αισθητικούς λόγους.

Επίσης, μπορεί να βοηθήσει αισθητικά ανθρώπους που πάσχουν από λεύκωμα. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι το τατουάζ στα μάτια θα πρέπει να γίνεται μόνο κατόπιν έγκρισης του γιατρού και σημειώνουν πως η διαδικασία έχει πολύ πόνο.