Ο ιπτάμενος δίσκος που έλυσε το κυκλοφοριακό

ΚΟΣΜΟΣ

Ο ιπτάμενος δίσκος που έλυσε το κυκλοφοριακό

Αντιμετωπίζετε το κυκλοφοριακό χάος κάθε πρωί που πηγαίνετε στη δουλειά σας με το αυτοκίνητό σας και φτάνετε κουρασμένοι πριν καν ξεκινήσετε να εργάζεστε;

Στο άμεσο μέλλον θα μπορείτε να απαλλαγείτε από τον καθημερινό σας βραχνά χάρη σ' έναν ιπτάμενο δίσκο που θα μπορεί να μεταφέρει δύο άτομα και θα πετάει με ταχύτητα 80 χιλιομέτρων την ώρα. Η ιδέα προήλθε από το ιπτάμενο χαλί του Αλαντίν, μόνο που για να απογειωθεί ή να προσγειωθεί κάθετα αυτό το όχημα δεν χρειάζεται να τρίψει κανείς ένα λυχνάρι, αλλά να έχει 96.000 ευρώ για να το αγοράσει.

Το περίεργο ιπτάμενο όχημα κατασκευάζει η αμερικανική εταιρεία Moller International και εφευρέτης του είναι ο Πολ Μόλερ, ο οποίος το σχεδίασε με στόχο να μεταφέρει άνετα δύο επιβάτες σε ύψος πάνω από δέκα μέτρα, πράγμα που επιτυγχάνεται χάρη στους οκτώ αθόρυβους κινητήρες που διαθέτει. Ο ιπτάμενος δίσκος μπορεί να προσεδαφίζεται ακόμη και σε ταράτσες ουρανοξυστών.

Πριν παρουσιαστεί στο κοινό το όχημα αυτό -οι κατασκευαστές του το ονομάζουν Μ200G- πέρασε από διακόσιες δοκιμές πτήσης, ενώ σε μία από αυτές εμφανίστηκε και στο YouTube, ενθουσιάζοντας τους λάτρεις του είδους. Το Μ200G απογειώνεται και προσγειώνεται όπως ένα ελικόπτερο, αλλά σε αντίθεση με εκείνα τα «ατσάλινα τέρατα» δεν κάνει καθόλου θόρυβο κι έτσι δεν φοβίζει αυτούς που βρίσκονται στο δρόμο όταν ίπταται.

Η κατασκευάστρια εταιρεία είναι πολύ περήφανη για τα προσόντα του οχήματός της, που θεωρεί ότι θα είναι ιδανικό μέσο εποπτείας, κυρίως για τις μεθοριακές περιοχές και για στρατιωτικές περιπόλους, ενώ θα είναι ιδανική λύση για όσους έχουν χρήματα και θέλουν να κινούνται εκτός κυκλοφοριακού χάους.
ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ