Επιστροφή στο μελλόν για 6χρονο

ΚΟΣΜΟΣ

Επιστροφή στο μελλόν για 6χρονο

Ξανθά μαλλιά και μεγάλα γαλάζια μάτια. Με μια πρώτη ματιά ο εξάχρονος Κάμερον είναι ένα αγοράκι όπως όλα της ηλικίας του. Μόνο που του αρέσει να διηγείται στιγμιότυπα από τη ζωή του που αναφέρονται σε μία οικογένεια κι ένα σπίτι τα οποία ποτέ δεν είχε δει, σε αυτή τουλάχιστον τη ζωή.

Ο Κάμερον Μακόλεϊ ζει με τη μητέρα του Νόρμα που είναι χωρισμένη και τον αδελφό του κοντά στη Γλασκόβη και από 3 ετών ακόμη είχε αρχίσει να συμπεριφέρεται περίεργα και να αναφέρεται σε γεγονότα και πρόσωπα φανταστικά. Ο μικρός θυμόταν μία άλλη μητέρα, ένα άλλο σπίτι, έναν άλλο σκύλο. Μερικές φορές έλεγε ότι είχε γεννηθεί στο νησί Μπάρα, της Κορνουάλης. Ολα αυτά τα αποκαλούσε παλιό σπίτι και προηγούμενη οικογένειά του. Επίσης μιλούσε και για τον πατέρα του, όχι τον πραγματικό, αλλά ένα άλλον.

Η επιμονή του να επιστρέψει στην πρώτη του οικογένεια ανάγκασε τη μητέρα του να κάνει φέτος ένα ταξίδι μαζί του μέχρι το νησάκι της Κορνουάλης. Μαζί τους πήγε ένα τηλεοπτικό συνεργείο και ένας ψυχίατρος. Οταν έφτασαν εκεί δεν πίστευαν αυτά που έβλεπαν στα μάτια τους: Ο μικρός τους πήγε πράγματι στο λευκό σπίτι στην παραλία για το οποίο μιλούσε. Οταν πήγαν στο ληξιαρχείο βρήκαν το όνομα της οικογένειάς του, ενώ στις φωτογραφίες που είδαν αναγνώρισε όλα τα πρόσωπα και τον σκύλο του. Μετενσάρκωση; Οι γιατροί ακόμη το ψάχνουν.