Δεν... άρεσε φέτος η Γη στα UFO

ΚΟΣΜΟΣ
Ελάχιστες για το 2007 οι αναφορές για παρουσία εξωγήινων στον πλανήτη

Δεν... άρεσε φέτος η Γη στα UFO

Οι εξωγήινοι δεν... προτίμησαν και πολύ τη Γη τη χρονιά που πέρασε, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά προσγειώσεις στο βρετανικό έδαφος. Αν και βάσει των στοιχείων που δόθηκαν στη δημοσιότητα, το 2006 υπήρξαν ενενήντα επτά αναφορές για εμφάνιση UFO (ΑΤΙΑ στα ελληνικά) στο βρετανικό ουρανό, μόνον δυο άνθρωποι είχαν την ευκαιρία να αντικρίσουν εξωγήινους έξω από το παράθυρο της κουζίνας τους. Πρόπερσι υπήρχαν τριάντα μία τέτοιες αναφορές.

Από ιπτάμενους δίσκους, πάντως, η χρονιά δεν ήταν κακή πέρσι. Οι ενενήντα επτά αναφορές στις Αρχές έκαναν λόγο για ιπτάμενους δίσκους, μπάλες φωτιάς που έμοιαζαν με κομήτη, αλλά χωρίς ουρά, καθώς και για εξωγήινα σκάφη με «παιδάκια», δηλαδή με μικρότερα σκάφη συνοδείας. Μεταξύ των πλέον περίεργων Αγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων που κατέθεσαν ότι είδαν οι Βρετανοί πολίτες, ήταν μια ασημένια πυραμίδα, η οποία μάλιστα κινούταν σε κυκλική τροχιά, αλλά δεν προσγειώθηκε.

Κάποιοι άλλοι πάλι είδαν σκάφη που έμοιαζαν με ελικόπτερα. Στους τελευταίους απλώς οι αρμόδιοι εξήγησαν πως πράγματι επρόκειτο για ελικόπτερα του στρατού. Μια από τις αναφορές έκανε λόγο για πορτοκαλί μπάλα φωτός, με πόδια αράχνης, και μια άλλη για ένα σκάφος σε σχήμα πούρου, που πετούσε στον ουρανό πιο γρήγορα κι από μαχητικό αεροπλάνο.

Τα στοιχεία για τις επισκέψεις εξωγήινων σκαφών και όντων κρατούνται από το υπουργείο Αμυνας. Κάθε αναφορά μελετάται και γίνεται προσπάθεια να εξηγηθεί, κυρίως προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια της χώρας. Εκτός των αναφορών που έχουν εξήγηση, υπάρχουν πολλές που παραμένουν άλυτο μυστήριο. Οι τελευταίες αρέσουν πολύ στους λάτρεις των UFO.