Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

«Οι άλλες Μαρίες της σιωπής»

Η Ιντερπόλ έχει στις λίστες της τέσσερα Ελληνόπουλα, όχι όμως και τη Μαρία.

Δεν βρισκόταν στις λίστες με τα αγνοούμενα παιδιά η μικρή Μαρία, ούτε το γενετικό υλικό της ταυτοποιείται με δεδομένα της βάσης που διατηρεί η Ιντερπόλ, όπως διαβεβαίωσε με επίσημο έγγραφο την Ασφάλεια Λάρισας.


Το έγγραφο της Ιντερπόλ βασίστηκε στη σύγκριση του DNA της 5χρονης με τη σχετική λίστα που περιλαμβάνει γενετικό υλικό 610 αγνοουμένων από όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών και 61 παιδιά περίπου ίδιας ηλικίας με το ξανθό κοριτσάκι. Ωστόσο στη λίστα είναι καταχωρισμένα τέσσερα άλλα Ελληνόπουλα, για τα οποία έχει δηλωθεί εξαφάνιση τα τελευταία τρία χρόνια από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ και αναζητούνται.


Ο Σάββας-Κωνσταντίνος Παννάτος, με καστανά μαλλιά και μάτια, ήταν επτά χρόνων στις 23 Δεκεμβρίου του 2012, όταν εξαφανίστηκε από την Κω, όπου κατοικούσε μαζί με τον πατέρα του Μιχάλη και τη μητέρα του Αννα-Μαρία Μολντοβάν. Ο Παναγιώτης Δάτσικας, που είναι σήμερα επτά χρόνων, εξαφανίστηκε στις 17 Μαΐου του 2010 από την Πάτρα, όπου γεννήθηκε και κατοικούσε με τους γονείς του Ηλία Δάτσικα και Angelique Eeman.


Ο Αντώνιος-Γεώργιος Πετρουτσάς, οκτώ χρόνων σήμερα, με καστανά μάτια και μαλλιά, γεννήθηκε στο Σάντα Κρουζ της Καλιφόρνιας, όπου κατοικούσε μαζί με τον πατέρα του Γιώργο και τη μητέρα του Δέσποινα Ασβεστά, όταν εξαφανίστηκε, σε ηλικία πέντε χρόνων, στις 19 Ιουλίου του 2010. Η Αγγελική-Ζωή Βαλλιανάτου, που σήμερα είναι επτά χρόνων και έχει καστανά μαλλιά και μάτια, εξαφανίστηκε όταν ήταν τεσσάρων χρόνων από το Oak Lawn του Ιλινόις των ΗΠΑ, όπου γεννήθηκε και ζούσε με τους γονείς της Τζορτζ Φέρο και Κατερίνα Βαλλιανάτου, στις 13 Οκτωβρίου του 2010.



Δεκτό το αίτημα για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου


Την ώρα που συνεχώς καινούργια βίντεο με σκηνές από τη ζωή της μικρής Μαρίας κάνουν την εμφάνισή τους, οι εισαγγελικές Αρχές έλυσαν τα χέρια των αστυνομικών δίνοντας έγκριση για την άρση του απορρήτου επικοινωνιών στα κινητά του ζευγαριού των Ρομά οι οποίοι εμφανίζονταν ως γονείς της.


Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για να εξακριβωθεί αν έλεγαν αλήθεια όταν ισχυρίζονταν ότι τη μικρούλα τούς την είχαν παραδώσει οι Βούλγαροι γονείς της.


Οι δικαστικές Αρχές της Λάρισας έκαναν δεκτό το αίτημα που είχε υποβάλει ο 39χρονος Χρήστος Σαλής να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο του ιδίου και της 40χρονης συγκατηγορούμενης συντρόφου του Ελευθερίας Δημοπούλου.


Ετσι, άνοιξε ο δρόμος για να εντοπιστούν τα κινητά του Βούλγαρου διαμεσολαβητή, αλλά και της φυσικής μητέρας της Μαρίας, για τους οποίους ο Τσιγγάνος ισχυρίζεται ότι βρίσκονται στην Ελλάδα. Νέα διάσταση στις έρευνες έδωσε ο πρόεδρος της κοινότητας των Ρομά, Μπάμπης Δημητρίου, που αποκάλυψε στο Associated Press ότι οι βιολογικοί γονείς της Μαρίας είχαν προσπαθήσει να του την πουλήσουν αντί 1.000 ευρώ το 2009, όταν ήταν μόλις δεκαπέντε ημερών!


«Το παιδί πουλήθηκε στην τωρινή του μητέρα και φαντάζομαι ότι τα λεφτά θα ήταν πάνω κάτω τα ίδια με αυτά που είχαν ζητήσει από εμένα» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Νέο βίντεο


Στο μεταξύ, οι ισχυρισμοί των Τσιγγάνων ότι το κατάξανθο παιδάκι ήταν χρόνια μαζί τους επιβεβαιώνονται από ένα νέο βίντεο που παρουσίασε το Star.


Η μικρή Μαρία, σε ηλικία λίγο μεγαλύτερη του ενός έτους, γελάει, τρέχει και χορεύει φορώντας γαλάζια ρούχα με λίρες καρφιτσωμένες πάνω τους, όπως συνηθίζουν να κάνουν οι Τσιγγάνοι στις γιορτές των παιδιών. Το γλέντι στο οποίο συμμετείχε ήταν η εκπλήρωση τάματος προς τον άγιο που βοήθησε να αποκατασταθεί ένα πρόβλημα που είχε στα μάτια.


Οι αστυνομικοί έχουν ξεκινήσει έλεγχο στα μητρώα μαιευτηρίων όλης της χώρας και ερευνούν προς κάθε κατεύθυνση, σε συνεργασία με τις διεθνείς υπηρεσίες, για να εξακριβώσουν πού και πότε ακριβώς γεννήθηκε το ξανθόμαλλο κοριτσάκι.


Χθες, σε επιχείρηση που έγινε σε τρεις καταυλισμούς Ρομά, στο Μεσολόγγι και στο Αιτωλικό, έγιναν έρευνες σε τριάντα παραπήγματα, αλλά βεβαιώθηκαν μόνο 24 παραβάσεις ρευματοκλοπής.



Ερευνες σε όλη την Ελλάδα!


Κατεπείγουσες έρευνες σε όλες τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών της χώρας προκειμένου να εντοπιστούν και να ερευνηθούν τυχόν ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεως παιδιών, οι οποίες εκδόθηκαν την τελευταία πενταετία με βάση απλώς υπεύθυνες δηλώσεις, παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, με αφορμή την υπόθεση της μικρής Μαρίας.


Ζητεί μάλιστα, αν εντοπιστούν, να διερευνηθεί εξονυχιστικά αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων, αρπαγής ανηλίκων και παράνομης είσπραξης επιδομάτων.


Η έκτακτη επιθεώρηση θα γίνει σε πανελλαδικό επίπεδο με τη μορφή της κατεπείγουσας στα βιβλία γεννήσεων των ληξιαρχείων για την πενταετία 2008-2013. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί άμεση ενημέρωση για τα αποτελέσματα των ελέγχων και δικαιολογεί την παραγγελία της ως εξής:


Ο νομοθέτης…


«Από δημοσιεύματα του Τύπου προκύπτει ότι η υπόθεση που αφορά την ανήλικη Μαρία (σύνταξη ληξιαρχικής πράξης γέννησης με ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις) δεν αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση, αλλά ενδέχεται να έχει λάβει χώρα και σε άλλες περιοχές της επικράτειας. Τούτο οφείλεται, πιθανώς, στο γεγονός της ευχέρειας που έχει δώσει ο νομοθέτης να καταχωρούνται γεννήσεις παιδιών και με υπεύθυνες δηλώσεις».


Ηδη στην Ξάνθη αποκαλύφθηκαν δεκατέσσερις περιπτώσεις παιδιών που δηλώθηκαν στο ληξιαρχείο με καθυστέρηση πολλών ετών, αφού ο νόμος δίνει το δικαίωμα στους γονείς να υποβάλουν εκπρόθεσμα τη δήλωση γέννησης πληρώνοντας απλώς ένα μικρό πρόστιμο ύψους 13,5 ευρώ!


Ενα παιδί από την Ηλιόπετρα, που γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1998, δηλώθηκε στο ληξιαρχείο από τους μουσουλμάνους γονείς του τον Φεβρουάριο του 2013, με καθυστέρηση δεκαπέντε ετών! Την ίδια περίοδο δηλώθηκαν άλλα δύο παιδιά που γεννήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2000 και τον Ιανουάριο του 2009.



 


Σε επαφή με τις ελληνικές Αρχές βρίσκεται ένα ζευγάρι από το Κάνσας των ΗΠΑ, το οποίο εκτιμά ότι η μικρή Μαρία ίσως είναι η κόρη του που απήχθη από το κρεβάτι της τον Οκτώβριο του 2011, όταν άγνωστοι εισέβαλαν στο σπίτι του και το λήστεψαν!


Ο 31χρονος Τζέρεμι Ιργουιν και η 30χρονη Ντέμπορα Μπράντεϊ αναφέρουν ότι το ξανθό κοριτσάκι έχει εκπληκτική ομοιότητα με την κόρη τους, ειδικά στα μάτια, και ζητούν να γίνει παραβολή DNA. Ομως, η Λίζα ήταν μόλις 11 μηνών όταν εξαφανίστηκε πριν από δύο χρόνια, ενώ η  Μαρία είναι πέντε έως έξι ετών, όπως απέδειξε η οδοντιατρική εξέταση.



Η αντεισαγγελέας που εντόπισε τη μικρή στο σπίτι


Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λάρισας που έκαναν την αιφνιδιαστική έρευνα το πρωί της 16ης Οκτωβρίου στον καταυλισμό των Τσιγγάνων στα Φάρσαλα, ακολουθώντας τις πληροφορίες που τους δόθηκαν από ένα ανώνυμο τηλεφώνημα για το ξανθό κοριτσάκι που δεν έμοιαζε με Τσιγγάνα, μιλούν κολακευτικά για την παρατηρητικότητα της αντεισαγγελέως Λάρισας Χριστίνας Φασούλα, στην οποία -όπως λένε- οφείλεται ο εντοπισμός της μικρής Μαρίας.


«Οταν φτάσαμε, στο τρίτο ή στο τέταρτο σπίτι, μπήκαμε μέσα και τους βρήκαμε όλους να κοιμούνται στρωματσάδα. Ηταν ένα μεγάλο σαλόνι χωρίς έπιπλα, όλοι κάτω. Η μάνα άρχισε να τσαμπουκαλεύεται, τα παιδιά απομακρύνθηκαν και εμείς στραφήκαμε στην κουζίνα και σε μια αποθήκη έξω από το σπίτι όπου είχε μέσα εργαλεία κλπ. Στο δωμάτιο έμεινε η εισαγγελέας» λέει ένας από τους αστυνομικούς στη λαρισινή εφημερίδα «Κόσμος».


Στις κουβέρτες


«Αυτή είδε ένα μικρό παιδάκι να συνεχίζει να κοιμάται κάτω από τις κουβέρτες, αφού τα άλλα είχαν φύγει. Οταν σηκώθηκε και το πρόσεξε στο πρόσωπο, της κίνησαν την περιέργεια τα κατάξανθα χαρακτηριστικά του κοριτσιού και φώναξε αμέσως τη μάνα του» συνεχίζει.


Η αντεισαγγελέας διέταξε τη σύλληψη της «μητέρας», της 40χρονης Ελευθερίας Δημοπούλου, όταν έπεσε σε αντιφάσεις: «Πρώτα είπε ότι παιδί το βάψανε ξανθό για να είναι όμορφο. Αργότερα ότι το είχε ξώγαμο με έναν… Καναδό. Ενα από τα αδέρφια της μικρής παρουσίασε μια φωτογραφία μιας ξανθιάς γυναίκας, λέγοντας ότι είναι η αδερφή του, η οποία ζει στη Θεσσαλονίκη και ότι το παιδί είναι δικό της» διηγείται ο αστυνομικός.



Ξανθό κοριτσάκι σε κατοικία Ρομά στο… Δουβλίνο!


Σε κάθε γωνιά της Ευρώπης φαίνεται πως εξαπλώνονται πλέον οι έρευνες για την ανεύρεση και άλλων παιδιών που έπεσαν θύματα απαγωγής και σήμερα ζουν με γονείς  Ρομάπου τα έχουν «υιοθετήσει». Τελευταίο περιστατικό, η έφοδος των Αρχών της Ιρλανδίας σε σπίτι του δυτικού Δουβλίνου, στο οποίο, όπως πληροφόρησαν περίοικοι την αστυνομία, διέμενε μια οικογένεια Ρομά με ένα ξανθό κορίτσι με γαλανά μάτια. Η επέμβαση των Αρχών είχε ως αποτέλεσμα να απομακρυνθεί η ανήλικη από τους γονείς (;) της που επιμένουν ότι το παιδί είναι δικό τους, κάτι που αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά την εξέταση γενετικού υλικού. Πάντως η ιρλανδική αστυνομία διευκρίνισε πως δεν υπάρχουν -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- αποδείξεις που να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το επτάχρονο κορίτσι έχει απαχθεί.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...