Οι Αραβες πουλάνε...τις Κυκλάδες

ΚΟΣΜΟΣ

Οι Αραβες πουλάνε...τις Κυκλάδες

Πωλητήριο στις... Κυκλάδες έχουν βάλει Αραβες μεγαλοεπιχειρηματίες βγάζοντας στο σφυρί, σε καλή τιμή, τόσο την Πάρο όσο και τη Σαντορίνη!

Μόλις η είδηση έγινε γνωστή, εμίρηδες, πρίγκιπες και όλοι όσοι διαθέτουν γεμάτα πορτοφόλια εξέφρασαν αμέσως την επιθυμία τους να αποκτήσουν τον προσωπικό τους παράδεισο στις Κυκλάδες.

Φυσικά, δεν πρόκειται για τα πανέμορφα νησιά μας, αλλά για ένα τεράστιο κτιριακό συγκρότημα με το όνομα «Κυκλάδες» που φιλοδοξεί να δημιουργήσει κολοσσιαία κατασκευαστική εταιρεία στην καρδιά του Ντουμπάι. Αιτία είναι η επιθυμία των εμίρηδων του Κόλπου να μεταφέρουν το Αιγαίο πέλαγος δίπλα στις πετρελαιοπηγές τους, ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να απολαμβάνουν τον ήλιο και τη θάλασσα - καθώς το συγκρότημα θα διαθέτει μεγάλες τεχνητές παραλίες με θαλασσινό νερό και άμμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τεράστια κατασκευαστική εταιρεία DAMAC (με 6.000 εργαζομένους σε 18 χώρες) σκοπεύει να δημιουργήσει στην καρδιά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων πέντε εξαώροφα και δύο τετραώροφα κτίρια που πρόκειται να στεγάσουν πολυτελή γραφεία κι εγκαταστάσεις για ψυχαγωγία, καθώς και μικρά παραδοσιακά μαγαζιά που θα πωλούν σουβενίρ και παραδοσιακά προϊόντα των γαλανόλευκων κυκλαδίτικων νησιών.
Το κτιριακό συγκρότημα θα έχει το όνομα «Κυκλάδες» και τα κτίρια από τα οποία θα αποτελείται θα έχουν τα ονόματα «Ανδρος», «Αμοργός», «Ιος», «Μήλος», «Νάξος», «Πάρος» και «Σαντορίνη».

Το εγχείρημα υπολογίζεται ότι θα κοστίσει περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια και πρόθεση των δημιουργών είναι να αντιγράψουν την κλασική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και ομορφιά. Ηδη, η... Πάρος και η Σαντορίνη έχουν βαφτεί με λευκό και μπλε, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι Αραβες κατασκεύασαν ακόμη και τεχνητή θάλασσα προκειμένου οι επιχειρηματίες να νιώθουν ότι κολυμπούν στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου.
Οπως αναφέρεται μάλιστα στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εταιρείας, για την «Πάρο» και τη «Σαντορίνη» έχουν ήδη ξεκινήσει οι προπωλήσεις, ενώ για τη «Μήλο» έχουν εκφράσει ενδιαφέρον αρκετοί Αμερικανοί επιχειρηματίες.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ