Πουτινάκια... Sex machines (για τη μαμά πατρίδα)

ΚΟΣΜΟΣ

Πουτινάκια... Sex machines (για τη μαμά πατρίδα)

«Θυμηθείτε τι έπαθαν τα μαμούθ. Εξαφανίστηκαν γιατί δεν έκαναν αρκετό σεξ για να αποκτήσουν απογόνους. Αυτό δεν πρέπει να επιτρέψετε να συμβεί στη Ρωσία»!

Η στεντόρεια φωνή του υπευθύνου του στρατοπέδου δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης από τους νέους και τις νέες που παρατεταγμένοι σε ζευγάρια στέκονται μπροστά του και τον προσέχουν με σχεδόν θρησκευτική ευλάβεια. Αμέσως μετά, και υπακούοντας τυφλά, τα νεαρά αγόρια και κορίτσια κινούνται κατά ζεύγη προς την «Οαση του Ερωτα», τον τομέα του στρατοπέδου όπου υπάρχουν σκηνές τοποθετημένες σε σχήμα καρδιάς. Εκεί θα μπορούν με την ησυχία τους να κάνουν έρωτα και να αποκτήσουν παιδιά. Εκεί είναι ο χώρος όπου δημιουργείται η νέα ρωσική γενιά για χάρη της μητέρας πατρίδας!

Το παραπάνω περιστατικό δεν είναι κάποιο απόσπασμα από το πασίγνωστο «Πεντάλεπτο του Μίσους» που διοργάνωνε καθημερινά ο Μεγάλος Αδελφός για να υποτάξει συνειδησιακά τους Λονδρέζους υπηκόους του, στο «1984» του Τζορτζ Οργουελ.

Τόσο ο εκπαιδευτής με την επιβλητική φωνή όσο και οι νεαροί και οι νεαρές που τον ακούνε με προσοχή μόνο αποκυήματα της φαντασίας δεν είναι. Ο συγγραφέας Εντουαρντ Λούκας στο υπό έκδοση βιβλίο του «Ο νέος Ψυχρός Πόλεμος και πώς να τον κερδίσετε» (που απόσπασμά του δημοσίευσε πρόσφατα η «Daily Mail») περιγράφει το ζοφερό μέλλον της Ρωσίας όπως προκύπτει από το παρόν της αλλά και μέσα από τις πρακτικές που εφαρμόζει για να κυριαρχήσει ο Βλαντιμίρ Πούτιν χρησιμοποιώντας τη νέα γενιά της χώρας του.

Ο αμείλικτος τόνος της φωνής του εκπαιδευτή, ο φανατισμός με τον οποίο εμποτίζονται καθημερινά και ο αυστηρός έλεγχος στον οποίο υπόκεινται τα νεαρά παιδιά (από 14-15 ετών και πάνω) παραπέμπουν σε μάθημα κατήχησης των μελών μιας αποκρυφιστικής οργάνωσης παρά στους ισχύοντες κανόνες ενός συνηθισμένου στρατοπέδου.
Ο λόγος για την ιδιότυπη οργάνωση νέων που ακούει στο όνομα Nashi («Οι δικοί μας»), που σήμερα αποτελεί μια από τις κεντρικές επιδιώξεις της κυβέρνησης Πούτιν.

Κάθε χρόνο, και σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από τη Μόσχα, 10.000 νέοι, νέες και παιδιά ντύνονται στο χακί και για δύο εβδομάδες παρακολουθούν το ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στο στρατόπεδο της Nashi, που περιλαμβάνει ασκήσεις για τη βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης και διαλέξεις πολιτικής διαπαιδαγώγησης.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο βιβλίο του ο Εντουαρντ Λούκας, οι συνθήκες παραμονής στο στρατόπεδο είναι ιδιαίτερα αυστηρές. Από την πρώτη κιόλας μέρα οι συμμετέχοντες παρακολουθούνται στενά μέσω ειδικών πομπών που είναι ενσωματωμένοι στα διακριτικά σήματα των στολών τους, ενώ σε ό,τι αφορά την εκπαίδευσή τους λέγεται πως όποιος ή όποια δεν καταφέρει να περάσει σε τρεις από τις εκπαιδευτικές δοκιμασίες, αυτόματα αποβάλλεται από το πρόγραμμα. Και αποβάλλεται μαζί με όσους ρέπουν στο αλκοόλ, καθώς ρητές εντολές απαγορεύουν την κατανάλωση έστω κι ενός ποτηριού ποτού.

Ενας από τους κυριότερους λόγους ύπαρξης της νεολαίας Nashi είναι και η παραγωγή απογόνων. Οπως είναι φυσικό (;) λοιπόν, μαζί με το αλκοόλ στο στρατόπεδο απαγορεύονται και τα προφυλακτικά κι αυτό για να παραμένουν υψηλές οι πιθανότητες... σύλληψης.

Στο πλαίσιο αυτό, τα νέα κορίτσια ενθαρρύνονται κατά την κατάταξή τους να παραδώσουν τα προκλητικά στρινγκ τους -καθώς θεωρούνται από τους ειδικούς ως ένας από τους λόγους που προκαλούν στειρότητα- και αντί αυτών τους χορηγούνται εσώρουχα που μπορεί να μην είναι η τελευταία λέξη της μόδας, αλλά σίγουρα διασφαλίζουν τη γυναικεία γονιμότητα.

Τίποτε όμως από όσα συμβαίνουν εκεί δεν μπορεί να χαρακτηριστεί παράνομο. Τουλάχιστον για το ισχύον ρωσικό νομικό πλαίσιο, που εδώ και περίπου οκτώ χρόνια «ράβεται» στον... οίκο Πούτιν. Ετσι λοιπόν, το γεγονός ότι είκοσι πέντε νεαρά ζευγάρια παντρεύονται μαζικά κατά την έναρξη της πρώτης εβδομάδας παραμονής και εκπαίδευσής τους στο στρατόπεδο, ενώ ακόμη δέκα έρχονται εις γάμου κοινωνία στις αρχές της δεύτερης εβδομάδας, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί παράνομο. Αλλωστε, αυτοί οι μαζικοί γάμοι, που δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά την απόλυτη έκφραση της αφοσίωσης της νέας γενιάς στη μητέρα Ρωσία, είναι καθ' όλα νόμιμοι, καθώς κατά την τέλεσή τους παρίσταται νομικός εκπρόσωπος του κράτους.


Ελυσαν την υπογεννητικότητα και τις μύχιες πολιτικές επιδιώξεις

Η ρωσική κυβέρνηση αιτιολογεί την ύπαρξη της Nashi ως τη μόνη λύση για το τεράστιο πρόβλημα υπογεννητικότητας που αντιμετωπίζει η χώρα. Τα χαμηλά ποσοστά γεννήσεων, σε συνδυασμό με τους αυξανόμενους θανάτους που προκαλούνται από τον αλκοολισμό και το κάπνισμα συνιστούν μία ούτως ή άλλως δυσεπίλυτη εξίσωση για τη Ρωσία. Και η λύση της μέσω πρακτικών τύπου Nashi θα φαινόταν ως η ενδεδειγμένη μόνο στο μυαλό ορισμένων που ήπια κανείς θα μπορούσε να τους χαρακτηρίσει «πολιτικά εκκεντρικούς».

Στην περίπτωση του Πούτιν, όμως, ξεκάθαρα ο στόχος δεν είναι τόσο η πάταξη της υπογεννητικότητας όσο η εξυπηρέτηση των πολιτικών επιδιώξεών του μέσα από μια διαρκή επίθεση στις δημοκρατικές αξίες. Με τα Μέσα Ενημέρωσης υπό τον απόλυτο έλεγχό του, με την οικονομία, την κοινωνία και την πολιτική σκηνή της χώρας να έχουν γίνει μαριονέτες στα χέρια του, οι μέχρι στιγμής 100.000 φιλτραρισμένοι από τα ιδεώδη της Nashi νέοι αποτελούν ένα από τα ισχυρότερα όπλα στα χέρια του πρώην πράκτορα της KGB.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ