"Οχι" στους... Ολυμπιακούς Αγώνες της γενοκτονίας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

"Οχι" στους... Ολυμπιακούς Αγώνες της γενοκτονίας

Μπορεί ο χρόνος να μετράει πλέον αντίστροφα και όλος ο πλανήτης να περιμένει ανυπόμονα την 25ή Ιουλίου του 2008, οπότε θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο, ωστόσο οι κραυγές διαμαρτυρίας που στρέφονται ενάντια στο άτυπο καθεστώς καταπάτησης των ανθρώπινων δικαιωμάτων που επικρατεί στη χώρα της Απω Ανατολής ολοένα και φουντώνουν.

Μάλιστα, χθες το βράδυ ξεκίνησε από την Αθήνα (με σημείο εκκίνησης το Σύνταγμα), η Παγκόσμια Λαμπαδηδρομία Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, με κεντρικό σύνθημα «Οχι σε αιματοβαμμένους Ολυμπιακούς Αγώνες», που διοργανώνεται από μη κυβερνητικές οργανώσεις και η οποία θα πραγματοποιηθεί σε 25 χώρες και σε 100 συνολικά πόλεις σε όλο τον κόσμο.
Η «Espresso» συνάντησε δύο από τα μέλη της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Συνασπισμός για Ερευνα της Δίωξης του Φάλουν Γκονγκ», που βρίσκονται στη χώρα μας για τη λαμπαδηδρομία, και οι οποίοι εξηγούν τους λόγους για τους οποίους τάσσονται ενάντια στην πραγματοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Κίνα.

Η Ντονξού Ντάι είναι 40 ετών, κατάγεται από την Κίνα και ζει στην Ιρλανδία. Η ίδια ασχολείται με το Φάλουν Γκονγκ (πρακτική διαλογισμού) περίπου έντεκα χρόνια και, όπως αποκαλύπτει στην «Espresso», αν κάποιος θεωρηθεί εχθρός του κράτους, είναι πολύ πιθανό να πέσει ακόμα και θύμα κυκλώματος αφαίρεσης οργάνων! Επισημαίνει, μάλιστα, ότι: «τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατούνται ωμά και σε καθημερινή βάση. Η παιδική εργασία και οι άθλιες συνθήκες εργασίας θεωρούνται πλέον αυτονόητα. Αν θεωρηθείς εχθρός, κινδυνεύεις. Ακόμη και θρησκευτικές ομάδες, όπως οι Θιβετιανοί και οι χριστιανοί, αλλά και ομάδες ασκούμενες στο Φάλουν Γκονγκ διώκονται καθημερινά».

Η ίδια, μάλιστα, έχει ένα λόγο παραπάνω για να διαμαρτύρεται, αφού καταπατήθηκε η ελευθερία του ίδιου της του πατέρα. Τα μάτια της γεμίζουν δάκρυα όταν αναφέρεται στον άδικο χαμό του. «Οταν πέθανε δεν με άφησαν να πάω ούτε στην κηδεία του. Πώς είναι δυνατόν μια τέτοια χώρα να διοργανώσει Ολυμπιακούς Αγώνες, τη στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά;»

Ο Νίκολας Σκολς είναι 30 ετών, από το Βέλγιο, μέλος της συγκεκριμένης οργάνωσης και βρίσκεται στην Ελλάδα μόνο και μόνο για να λάβει μέρος στη λαμπαδηδρομία. Μιλώντας στην «Espresso», κάνει λόγο για απάνθρωπες πράξεις, που δεν έχουν προηγούμενο στη σύγχρονη ιστορία. «Το κινεζικό κομμουνιστικό καθεστώς προβαίνει σε μια ατελείωτη ακολουθία από ωμές παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων και, παρά τις αναφορές της Διεθνούς Αμνηστίας και άλλων ΜΚΟ, δεν έχει διορθωθεί τίποτα. Αντίθετα, όλα προβάλλονται ως ιδανικά, αφού το καθεστώς παραπληροφορεί τον κόσμο. Οσο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η φράση της Μία Φάροου (Πρέσβειρα Καλής Θέλησης του ΟΗΕ) πως πρόκειται για “Ολυμπιακούς Γενοκτονίας” τα λέει όλα...»


ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ
Φωτ.: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ