Ευθύνες και στο νοσοκομείο (;) για το θάνατο του 48χρονου στη Χίο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ευθύνες και στο νοσοκομείο (;) για το θάνατο του 48χρονου στη Χίο

Τις συνθήκες περίθαλψης του 48χρονου Δημήτρη Μακρυγιάννη, που δέχθηκε τα πυρά των λιμενικών κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Χίο, εξέτασαν χθες σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν στο νοσοκομείο της Χίου όλοι οι αρμόδιοι παράγοντες. Σύμφωνα με τη νεκροψία-νεκροτομή, ο άτυχος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή από ανακοπή καρδιάς, η οποία όπως αναφέρεται προήλθε από την ακατάσχετη αιμορραγία του τραύματος στο αριστερό του χέρι, το ισχυρό σοκ που υπέστη, αλλά και την κακή ιατρική αγωγή που ακολουθήθηκε στο νοσοκομείο του νησιού.

Ωστόσο, οι γιατροί δίνουν τη δική τους απάντηση και κάνουν λόγο για βιαστικά συμπεράσματα και κρίσεις που γίνονται πριν βγουν τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις. Μάλιστα, οι ίδιοι ανέφεραν ότι έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις στον τραυματία, ότι το καρδιογράφημα ήταν φυσιολογικό και πως ο 48χρονος δεν έχασε αίμα, ενώ είχε υψηλό αιματοκρίτη, οπότε δεν ήταν αναγκαία η μετάγγιση.

Στο μεταξύ, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια οδηγήθηκε στο Ναυτοδικείο Πειραιά ο λιμενικός που πυροβόλησε και τραυμάτισε τον Δημήτρη Μακρυγιάννη. Τελικά, ο φερόμενος ως δράστης αναμένεται να καταθέσει σήμερα στο Λιμεναρχείο Χίου. Ωστόσο, σύμφωνα με τον δικηγόρο του αναμένεται να ζητήσει νέα αναβολή, ενώ μόλις ολοκληρωθεί η προανάκριση και σχηματιστεί δικογραφία θα διαβιβαστεί στο Ναυτοδικείο Πειραιά.