Παγκόσμιος θηλασμός για (νέο) ρεκόρ γκίνες!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Παγκόσμιος θηλασμός για (νέο) ρεκόρ γκίνες!

Πρόκειται για την ομορφότερη στιγμή στη ζωή κάθε μητέρας. Τη στιγμή που οι μόνοι που υπάρχουν στον κόσμο είναι εκείνη και το παιδί της.

Για πρώτη φορά φέτος η χώρα μας συμμετείχε στην παγκόσμια προσπάθεια συγχρονισμένου θηλασμού, προκειμένου να γίνει ένα καινούργιο ρεκόρ που θα καταχωρηθεί στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες.

Στο Βόλο, χθες, δέκα νέες μαμάδες παραβρέθηκαν στο Κέντρο Οικογένειας του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Παρέμβασης και Υγείας του δήμου Νέας Ιωνίας Μαγνησίας, και στις οχτώ το πρωί ξεκίνησαν να θηλάζουν τα μωρά τους.

Το ίδιο έκαναν και δεκάδες Κύπριες μαμάδες στο Αρχοντικό Τεχνών, που βρίσκεται απέναντι από τη λέσχη της ΕΛΔΥΚ, στη Λευκωσία. Ταυτόχρονα, μαμάδες από όλη την υφήλιο είχαν συγκεντρωθεί σε ανάλογα κέντρα, προκειμένου να δώσουν κι εκείνες το παρών στην παγκόσμια αυτή προσπάθεια.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, με σύνθημα «Ελάτε να σπάσουμε το ρεκόρ Γκίνες και να διαδώσουμε το θηλασμό στα πέρατα του κόσμου», ξεκίνησε το 2006 στη Μανίλα, στις Φιλιππίνες. Εκεί συγκεντρώθηκαν 3.541 μητέρες και θήλασαν τα μωρά τους, καταρρίπτοντας το ισχύον ρεκόρ που κατείχε μέχρι τότε ομάδα 1.130 Αμερικανίδων.

Στην Ελλάδα την προσπάθεια συντόνισε η κυρία Maria McCarthry, με την υποστήριξη των μελών της Παιδιατρικής Ιατρικής Κοινότητας.

ΗΛΙΑΝΑ ΓΑΒΑΛΑ