"Δώστε μου πίσω τα Versace και τα Gucci μου"

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Δώστε μου πίσω τα Versace και τα Gucci

"Δώστε μου πίσω τα Versace και τα Gucci μου"

«Δώστε μου πίσω τα Versace και τα Gucci μου!»
«Δώστε μου πίσω τα Versace και τα Gucci μου!», λέει η τραγουδίστρια Αννα Βίσση (φωτ.1) σε δικόγραφό της, με το οποίο επιχειρεί το «πάγωμα» του επικείμενου πλειστηριασμού όλων των αντικειμένων της, που -κατά την ίδια- κοστίζουν πάνω από 3.000.000 ευρώ και κατασχέθηκαν από τη βίλα της, στη συμβολή των οδών Καλάμου και Ωρωπού.

«Πονοκέφαλο» έχει, καθώς φαίνεται, προκαλέσει στη διάσημη τραγουδίστρια η κατάσχεση όλων των φορητών αντικειμένων της, που θα βγουν στο σφυρί στις 31 Οκτωβρίου.
Ετσι η Αννα Βίσση, προσπαθώντας να αποφύγει το διασυρμό του πλειστηριασμού, πριν από λίγες μέρες προσέφυγε στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας προσβάλλοντας την έκθεση κατάσχεσης, με αίτηση αναστολής του πλειστηριασμού μέχρι να εκδοθεί η απόφαση επί της αίτησης ανακοπής που κατέθεσε, επίσης, σε βάρος της εταιρείας παραγωγής Polyvideo.

Στην αίτηση αναστολής, που θα συζητηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου 2007, η τραγουδίστρια επικαλείται την «οικονομική αυτοτέλεια» των αντικειμένων της, γιατί οι δικαστικοί επιμελητές στην έκθεση κατάσχεσης δεν γράφανε δίπλα και τις μάρκες των κατασχεμένων πραγμάτων της, «ρίχνοντας» έτσι την εκτίμησή τους...

Παράλληλα, όπως υποστηρίζει, στα κατασχεμένα αντικείμενα υπάρχουν και τα πράγματα της κόρης της Σοφίας Καρβέλα (φωτ.2), καθώς και του φίλου της Χρήστου Ψωμόπουλου (φωτ.3).Μοναδικά κομμάτια «στον αέρα»
Ειδικότερα, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της τραγουδίστριας: «Στην κατασχετήρια έκθεση και στην περίληψή της δεν αναφέρεται καν ο τύπος (μάρκα) του φορέματος, αλλά μόνο γενικά και αφηρημένα ότι “κατασχέθηκε φόρεμα”, κάτι που δεν εξατομικεύει την οικονομική του ταυτότητα». Γιατί το στοιχείο της μάρκας όσον αφορά τα προϊόντα ένδυσης και υπόδησης που χρησιμοποιεί η Αννα Βίσση ως καλλιτέχνης τα κάνει να ξεχωρίζουν, αφού αποτελούν δημιουργία οίκων υψηλής ραπτικής ή προέρχονται από διεθνώς καταξιωμένες εταιρείες παραγωγής!

Αναφερόμενη σε αυτά, όπως ενδεικτικά αναφέρει στα δικόγραφά της η Βίσση, στα κατασχεθέντα περιλαμβάνονται: φορέματα Gucci, Versace, Westwood, Gaultier, Dior, Cavalli, Valentino, Fendi, Chanel, Burberry, D&G, κλπ.
Οσο για τις τσάντες, τις μπότες και τις γόβες της, όλες είναι επώνυμες μάρκες, από Luis Vuitton μέχρι Prada και YSL.

Η προέλευση -φίρμα- κατά την τραγουδίστρια προσδίδει ξεχωριστά στο καθένα από τα πράγματα οικονομική αυτοτέλεια, που η έλλειψη αυτής τής προκαλεί σημαντικότατη δικονομική βλάβη, καθώς η συνολική οικονομική τους αξία δεν ανέρχεται στα 52.828 ευρώ (ποσό που προσδιόρισε η δικαστική επιμελήτρια), αλλά η τιμή τους ξεπερνά τα τρία εκατομμύρια ευρώ.


«Είμαι καλλιτέχνις»
«Δεν ανήκω στον μέσο άνθρωπο... είμαι τραγουδίστρια», υποστηρίζει στους λόγους αναστολής του πλειστηριασμού η Αννα Βίσση, που επικαλείται τη φύση της δουλειάς της, καθώς τα αντικείμενα ένδυσης και υπόδησης αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του επαγγέλματός της και η στέρησή τους την οδηγούν σε οικονομικό εκμηδενισμό.

Πιο συγκεκριμένα, η Αννα Βίσση αναφέρει: «Είμαι καλλιτέχνις, τραγουδίστρια με καριέρα σε Ελλάδα και στο εξωτερικό, και σε καθημερινή βάση και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου είμαι αναγκασμένη, λόγω του επαγγέλματός μου, να χρησιμοποιώ πληθώρα διαφορετικού είδους και ύφους ρούχα και υποδήματα και συνδυασμό αυτών, αφού την ίδια μέρα μπορεί να είμαι καλεσμένη σε τηλεοπτική εκπομπή, να δίνω συνέντευξη στον έντυπο Τύπο, να εμφανίζομαι σε κέντρο διασκέδασης ή να δίνω συναυλίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό». Η αιτούσα εξηγεί ακόμα ότι η επιλογή της ενδυματολογικής της εμφάνισης κάθε φορά γίνεται από ειδικό ενδυματολόγο, ο οποίος προβαίνει στην επιλογή των ρούχων, παπουτσιών, ζωνών, κοσμημάτων και γυαλιών ανάλογα με την περίπτωση.

«Προκειμένου λοιπόν να γίνεται αυτή η επιλογή, είμαι υποχρεωμένη να διατηρώ πληθώρα ειδών ρουχισμού, σε τόσες ποσότητες και ποικιλίες που να είναι δυνατός ανά πάσα στιγμή οποιοσδήποτε συνδυασμός αυτών για κάθε είδους εμφάνισή μου. Χαρακτηριστικό είναι, άλλωστε, το γεγονός ότι σε κάθε εμφάνισή μου στην τηλεόραση ή σε φωτογράφηση είμαι αναγκασμένη να μεταφέρω κάθε φορά στο studio τρεις έως τέσσερις βαλίτσες με ρουχισμό, υποδήματα και γυαλιά σε 200 περίπου τεμάχια, για τη διαμόρφωση διαφόρων συνδυασμών ρούχων και υποδημάτων».

Η ενδυματολογική αυτή εναλλαγή για την Αννα Βίσση είναι επιβεβλημένη, αφού σε μία μέρα μπορεί να χρειαστεί να αλλάξει ρούχα από έξι έως οκτώ φορές. Αν δηλαδή πρόκειται να δώσει συναυλίες σε πόλεις εκτός των Αθηνών ή στο εξωτερικό, διπλασιάζονται ή τριπλασιάζονται οι ανάγκες της, επειδή είναι δύσκολος ο καθαρισμός και γενικότερα το πλύσιμο των ρούχων της λόγω των συνεχών μετακινήσεων.

Και καταλήγει: «Αν η εμφάνισή μου απαιτείται να έχει συγκεκριμένο ύφος, π.χ. με τζιν ή δερμάτινα, θα πρέπει να έχω μαζί μου και πενήντα ακόμα κομμάτια από κάθε είδος, για να αντεπεξέλθω στις ανάγκες των σχετικών παραστάσεων. Ολα τα παραπάνω δεν μπορούν να εκτεθούν σε δημόσιο αναγκαστικό πλειστηριασμό, γιατί είναι απολύτως αναγκαία για την άσκηση του επαγγέλματός μου ως τραγουδίστρια».

Ακόμα, η τραγουδίστρια αναφέρει ότι στα κατασχεθέντα αντικείμενα περιλαμβάνονται και τα δώδεκα γυαλιά της μυωπίας, τα οποία είναι απολύτως απαραίτητα για την εξυπηρέτηση των στοιχειωδών αναγκών της. Τέλος, αποκαλεί «ακατάσχετα πράγματα» την τηλεόραση και ένα ηχοσύστημα, τα οποία καλύπτουν τις στοιχειώδεις της ανάγκες σε ενημέρωση και επιμόρφωση, λαμβανομένου μάλιστα υπ’ όψιν και του επαγγέλματος που ασκεί. Η αίτηση ανακοπής της τραγουδίστριας θα συζητηθεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας στις 18 Νοεμβρίου του 2008.

ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΑ - ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ