"Γάμος α λα ελληνικά" τώρα και στα δικαστήρια

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

"Γάμος α λα ελληνικά" τώρα και στα δικαστήρια

"Χοντρή" αναισθησία έχει επιδείξει η εταιρεία παραγωγής της μεγάλης κινηματογραφικής επιτυχίας του 2002 «My big fat greek wedding» (φωτ.1) και παρά τις «χοντρές» εισπράξεις που έκανε η ταινία, εξακολουθεί να χρωστάει «χοντρά» λεφτά στο ζεύγος Χανκς (φωτ.2) που έκανε την παραγωγή, αλλά και στη Νία Βαρντάλος (φωτ.3).

Ετσι, λοιπόν, οι συντελεστές της μεγάλης επιτυχίας, αφού έκαναν αρκετά χρόνια υπομονή, κατέθεσαν αγωγή στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Αντζελες, στην οποία κατηγορούν την εταιρεία Gold Circle Films, που συγχρηματοδότησε την ταινία, για έλλειψη διαφάνειας στα λογιστικά της. Με αυτή τη στάση της η εταιρεία άφηνε μέχρι τώρα στο σκοτάδι τόσο τη Νία Βαρντάλος, που έγραψε το σενάριο και πρωταγωνίστησε στην ταινία, όσο και τον Τομ Χανκς και τη γυναίκα του Ρίτα Γουίλσον, που έκαναν την παραγωγή, σχετικά με το ποσό που εξακολουθεί να τους χρωστά από τα καθαρά έσοδα των εισπράξεων.

Και το ποσό πρέπει να είναι εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς ότι ενώ η παραγωγή του «My big fat greek wedding κόστισε μόνο 5 εκατομμύρια δολάρια, τα έσοδά της στο παγκόσμιο box office ανέρχονται στα 369 εκατομμύρια δολάρια. Παρ' όλα αυτά, η εταιρεία παραγωγής Gold Circle αναφέρει ότι τα έσοδά της από την ταινία ανέρχονται στα 287 εκατομμύρια δολάρια. Οταν μάλιστα κλήθηκε να σχολιάσει την ενέργεια του Χανκς και της Βαρντάλος, ο εκπρόσωπος της Gold Circle Σκοτ Νιμάγερ χαρακτήρισε την αγωγή «επιπόλαια» και «απολύτως αβάσιμη».

Το σίγουρο είναι, πάντως, ότι σύμφωνα με το συμβόλαιο που έχει υπογράψει, έπρεπε ήδη να έχει αποδώσει στη Νία Βαρντάλος ποσοστό 8% από τις εισπράξεις και από ένα τρίτο των καθαρών εισπράξεων στη Ρίτα Γουίλσον και τον Τομ Χανκς.