Ο πλέον υπέρβαρος και ο ψηλότερος άνθρωπος του κόσμου

ΚΟΣΜΟΣ

Ο πλέον υπέρβαρος και ο ψηλότερος άνθρωπος του κόσμου

Σκούρα τα βρίσκουν οι μεζούρες και οι... πλάστιγγες όταν πρόκειται να μετρήσουν μερικούς από τους πιο ευμεγέθεις ανθρώπους του κόσμου.
 
Ο ένας εντυπωσιάζει με το ύψος του και ο άλλος με το πλάτος του! Ετσι, σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, ο ψηλότερος άνθρωπος στον κόσμο είναι 2,57 μέτρα και ζει στην Ουκρανία. Ο κτηνίατρος Λέονιντ Στάντνικ (φωτ.2) εκθρόνισε από την κορυφή αυτού του ρεκόρ τον Κινέζο Μπάο Σισούν, που παντρεύτηκε πρόσφατα. Το ενδιαφέρον της περίπτωσης του Στάτνικ είναι ότι το ύψος του οφείλεται σε έναν όγκο που έχει κοντά στην υπόφυσή του, ο οποίος την πιέζει και προκαλεί την υπερέκκριση της αυξητικής ορμόνης.

Την ίδια ώρα, ένας Μεξικανός 41 ετών φιγουράρει με όλο το βάρος των 560 κιλών του στην κορυφή της λίστας του πιο παχύ ανθρώπου στον κόσμο. Ο Μανουέλ Ουρίμπε Γκάρζα (φωτ.1) τα τελευταία 20 χρόνια δεν μπορούσε να περπατήσει και ζούσε εγκλωβισμένος στο σπίτι του, όπου τον φρόντιζε η μητέρα του.

Ωστόσο, από το 2006, οπότε έκανε ρεκόρ Γκίνες, η κατάστασή του έχει κάπως αλλάξει. Ζήτησε ιατρική βοήθεια, αφού είχε φτάσει μια... μπουκιά πριν από το θάνατο, και μέσα σε ένα χρόνο κατάφερε να χάσει το ένα τρίτο του σωματικού του βάρους. Αυτό μπορεί να του στοιχίσει τον τίτλο στην αναθεώρηση του βιβλίου με τα ρεκόρ Γκίνες το 2009, αλλά με λίγη ακόμα προσπάθεια μπορεί να κερδίσει το βραβείο Γκίνες του ανθρώπου που έχασε τα περισσότερα κιλά!

Κ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ