Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

O ΠΑΟ της… Ιταλίας

Το Καμπιονάτο αποτελεί πόλος έλξης για τους παίκτες των «πρασίνων».

Την αρχή έκανε πριν από δέκα χρόνια ο Γιώργος Καραγκούνης. Αυτό ήταν… Η Ιταλία έγινε ο αγαπημένος προορισμός των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού που φεύγουν από την Παιανία και αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό. Παίκτες για όλα τα γούστα και για όλα τα βαλάντια. Και για όλες τις θέσεις. Συνολικά εννιά πρώην παίκτες των «πρασίνων» έχουν γίνει κάτοικοι της γειτονικής χώρας για να συνεχίσουν την καριέρα τους στο δύσκολο και τραχύ Καμπιονάτο, που δεν παύει να είναι ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης και να συγκεντρώνει τα βλέμματα εκατομμυρίων φιλάθλων από όλο τον κόσμο.

Το καλοκαίρι, λοιπόν, του 2003 ο Γιώργος Καραγκούνης άνοιξε πρώτος τα φτερά του παίρνοντας μεταγραφή στην Ιντερ. Εμεινε στο Μιλάνο για δύο χρόνια και σε γενικές γραμμές άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στους φιλάθλους των «νερατζούρι». Πέντε χρόνια αργότερα τον ακολούθησε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο οποίος έμεινε ελεύθερος επειδή δεν ήταν στα πλάνα της ομάδας και πήρε μεταγραφή για τη Λέτσε, στην οποία έμεινε έναν χρόνο (14 συμμετοχές, 1 γκολ) και εν συνεχεία αποχώρησε. Το μαζικό κύμα… μετανάστευσης προς την Ιταλία ξεκίνησε από το 2009, με τον Αλέξανδρο Τζιόλη να γίνεται κάτοικος Σιένα σε ένα deal που ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκό για τα ταμεία του Παναθηναϊκού, τα οποία «ζεστάθηκαν» με 1,4 εκατ. ευρώ. Ο παίκτης έπαιξε μόλις σε δεκατρία παιχνίδια και αποχώρησε μόλις συμπλήρωσε έξι μήνες στην ομάδα, αφού δεν ικανοποίησε με την παρουσία του. Ο πρώτος «πράσινος» τερματοφύλακας που πήγε στην Ιταλία ήταν πάντως ο Αλέξανδρος Τζόρβας. Εχοντας γίνει ήδη διεθνής με την Εθνική Ανδρών, πήρε μεταγραφή αντί του ποσού των 800.000  ευρώ στην Παλέρμο. Υπερασπίστηκε σε έντεκα παιχνίδια την εστία της, δεν ικανοποίησε και πλέον φοράει τη φανέλα της Τζένοα, στην οποία είναι αναπληρωματικός και φέτος δεν έχει κάνει συμμετοχή. Τον επόμενο χρόνο (καλοκαίρι του 2012) τα σύνορα της Ιταλίας άνοιξαν για τον Σωτήρη Νίνη, ο οποίος έφυγε ως ελεύθερος βάσει συμβολαίου και μεταπήδησε στην Πάρμα. Ο Παναθηναϊκός πήρε μόλις 250.000 ευρώ ως «τροφεία» γιατί ο παίκτης προερχόταν από τις ακαδημίες του. Η χρονιά δεν εξελίσσεται ωστόσο ευνοϊκά για τον Νίνη, ο οποίος είναι αναπληρωματικός και δεν αποκλείεται να δοθεί δανεικός. Το κύμα… μετανάστευσης των παικτών του Παναθηναϊκού προς την Ιταλία ολοκληρώθηκε μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε με τους Νίκο Σπυρόπουλο και Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Ο πρώτος έχοντας μπει στο «μάτι» των φιλάθλων αποφάσισε να φύγει για λογαριασμό της Κίεβο Βερόν, ο δεύτερος που είχε για καιρό «φλερτ» με το Καμπιονάτο θα συνεχίσει την καριέρα του στην Μπολόνια.

To σούπερ deal με τον Σισέ

Ο Παναθηναϊκός έκανε το σούπερ deal με ιταλική ομάδα το καλοκαίρι του 2011, όταν διαβλέποντας την οικονομική κρίση που ερχόταν, παραχώρησε τον σταρ Τζιμπρίλ Σισέ στη Λάτσιο, η οποία πρόσφερε γη και ύδωρ για να τον αποκτήσει. Το deal κλείδωσε τελικά στα 5,5 εκατ. ευρώ, στην καλύτερη συμφωνία που έχει κάνει ποτέ ο Παναθηναϊκός. Ο Σισέ ξεκίνησε εντυπωσιακά, αλλά αποχώρησε γρήγορα από την Ιταλία παίρνοντας μεταγραφή για την αγγλική ΚΠΡ.  

Π. ΚΑΤΩΝΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...