Τρομοσενάρια πάνω από τη Νέα Υόρκη

ΚΟΣΜΟΣ
Οι Αρχές αύξησαν τα μέτρα ασφαλείας στο Μανχάταν για το φόβο της "Αλ

Τρομοσενάρια πάνω από τη Νέα Υόρκη

Αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας στο Μανχάταν το τελευταίο διήμερο, ύστερα από δημοσίευμα ισλαμικής ιστοσελίδας που έκανε λόγο για επικείμενη επίθεση της «Αλ Κάιντα» με ραδιενεργά υλικά στην καρδιά της Νέας Υόρκης. Η ισραηλινή ιστοσελίδα Debka.com ανέφερε ότι παρατήρησε «αύξηση της κίνησης» στα sites που σχετίζονται με την «Αλ Κάιντα», τονίζοντας ότι σ’ ένα από τα μηνύματα που υπάρχουν σ’ αυτές γίνεται λόγος για «επιθέσεις που θα πραγματοποιηθούν με φορτηγά που μεταφέρουν ραδιενεργά υλικά εναντίον της μεγαλύτερης αμερικανικής πόλης και του μεγαλύτερου οικονομικού κέντρου».

Η αστυνομία, αν και πολλαπλασίασε τους ελέγχους που πραγματοποιεί καθημερινά στο Μανχάταν, ανακοίνωσε ότι η παραπάνω πληροφορία είναι ανεπιβεβαίωτη και ελάχιστα αξιόπιστη, ενώ ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ διευκρίνισε ότι το επίπεδο συναγερμού παραμένει στο πορτοκαλί (που μεταφράζεται σε αυξημένο κίνδυνο επίθεσης) και οι έλεγχοι γίνονται για προληπτικούς λόγους.

«Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας τρομοκρατήσει και να μας φοβίσει» δήλωσε, προσθέτοντας ότι «οι Νεοϋορκέζοι ζουν καθημερινά σε πορτοκαλί επίπεδο συναγερμού μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001». Καθησυχασμένοι, όμως, δείχνουν και οι κάτοικοι του Μανχάταν αφού, όπως δήλωσαν κάποιοι από αυτούς, τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας τους κάνουν να αισθάνονται καλύτερα. Η αστυνομία τοποθέτησε ανιχνευτές ραδιενεργών υλικών γύρω από τις γέφυρες και τις σήραγγες, ενώ παρακολουθεί στενά την πόλη της Νέας Υόρκης από θαλάσσης και αέρος, με τη βοήθεια σκαφών και ελικοπτέρων.

Επιπλέον, ένστολοι άνδρες ασφαλείας περιπολούν στους δρόμους γύρω από το τούνελ Ολαντ, παρακολουθώντας τα διερχόμενα οχήματα και υποβάλλοντας σε ερωτήσεις κάποιους από τους οδηγούς.