Οι μισθοί των ηγετών του κόσμου

ΚΟΣΜΟΣ
Πόσα βγάζουν οι πρόεδροι και πρωθυπουργοί σε οκτώ

Οι μισθοί των ηγετών του κόσμου

Πόσα χρήματα βγάζουν κάθε μήνα οι ισχυροί του κόσμου; Μετά το σάλο που ξέσπασε από τις σκανδαλωδώς πολυτελείς διακοπές του Νικολά Σαρκοζί (φωτ.1) στις ΗΠΑ, όπου δαπανούσε 30.000 την εβδομάδα για τη 13.000 τ.μ. βίλα στο Νιου Χάμσαϊρ, στην οποία διέμενε, η γερμανική εφημερίδα «Bild» αποφάσισε να ρίξει μια ματιά στο μισθολόγιο των ηγετών διαφόρων κρατών.

Μάλιστα, διευκρινίζει ότι στα ποσά που δημοσιεύει δεν περιλαμβάνονται εκπτώσεις και ευνοϊκές τιμές που οι πρόεδροι και οι πρωθυπουργοί έχουν σε διάφορους τομείς, όπως η κατοικία, η περίθαλψη και τα επαγγελματικά έξοδα.

Στην πρώτη θέση των πιο καλοπληρωμένων ηγετών του κόσμου εμφανίζεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους (φωτ.2), με 24.167 ευρώ το μήνα, ενώ στη δεύτερη ο Γκόρντον Μπράουν, με 23.334 ευρώ. Την τριάδα συμπληρώνει πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίντσο Αμπε (φωτ.3), με 21.910 ευρώ και στην τέταρτη θέση βρίσκεται η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ (φωτ.4), με 20.427 ευρώ το μήνα.

Ακολουθεί ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ρομάνο Πρόντι (φωτ.5), με 18.900 ευρώ και στην έκτη θέση ο Νικολά Σαρκοζί , με... μόλις 6.600 ευρώ το μήνα. Ακόμη λιγότερα φαίνεται ότι παίρνει ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν (φωτ.6) που είναι έβδομος με 4.860 ευρώ, ενώ εντελώς... σπαρτιάτικα τη βγάζει ο πρόεδρος της Κίνας Χου Ζιντάο που κάθε μήνα βγάζει 274 ευρώ!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΧΥΔΗΡΙΩΤΗ