Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 19 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΕίστε έτοιμοι να μπείτε στη διαδικασία να εξισορροπήσετε τις...

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

«Φέσι» 15.000 ευρώ άφησε ο γιος του Χάρρυ Κλυνν

Ο Νίκος Τριανταφυλλίδης άφησε απλήρωτη κάβα ποτών το 2008, η οποία δεν κατάφερε να αντέξει το οικονομικό βάρος και έκλεισε.


Τη χαριστική βολή στα ήδη υπάρχοντα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ιδιοκτήτης γνωστής κάβας στα Εξάρχεια τού έδωσε -όπως ισχυρίζεται ο ίδιος- ο γιος του Χάρρυ Κλυνν. Ο Νίκος Τριανταφυλλίδης προμηθεύτηκε πριν από μερικά χρόνια μεγάλη ποσότητα αναψυκτικών και ποτών για τη μουσική σκηνή του στην οδό Λιοσίων, τα οποία όμως φέρεται ότι δεν πλήρωσε ποτέ.


Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει στην «Espresso» ο ιδιοκτήτης της κάβας, το φέσι των περίπου 15.000 ευρώ που του άφησε -και πολλαπλασιάστηκε με τον χρόνο- τον οδήγησε σε μεγάλο οικονομικό αδιέξοδο, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να βάλει λουκέτο στο μαγαζί του.


Η ταφόπλακα


Επί 45 χρόνια λειτουργούσε στην οδό Καλλιδρομίου μία κάβα, η οποία κατέληξε να κλείσει πέρυσι, με ένα μεγάλο ποσό χρέους από πελάτη να γίνεται τελικά η… ταφόπλακα στην επιβαρημένη από την κρίση επιχείρηση. Τα τελευταία επτά χρόνια το μαγαζί είχε περάσει στα χέρια του Κώστα Κατσίμπρα, ο οποίος αναγκάστηκε στα τέλη του 2012 να κατεβάσει ρολά. Ο λόγος που οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση, όπως υποστηρίζει, ήταν τα χρέη που του άφησαν διάφοροι κακοπληρωτές και -κυρίως- ο Νίκος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος, όπως λέει, ήταν αυτός που προκάλεσε τη μεγαλύτερη ζημιά στην επιχείρησή του, με αποτέλεσμα να πάρει την κάτω βόλτα.


«Συνάντησα τον Νίκο Τριανταφυλλίδη μία φορά, τον Μάρτιο του 2008, όταν του πήγα την πρώτη παραγγελία στο μαγαζί του, το Gagarin. Τα προϊόντα που του έδινα ήταν αξίας 2.000 και 3.000 ευρώ και με πλήρωνε γι’ αυτά έναντι. Τον Μάιο της ίδιας χρονιάς, βλέποντας ότι το υπόλοιπο που μου όφειλε είχε φτάσει τις 15.000 ευρώ, αποφάσισα να διακόψω τη συνεργασία μας και να δω τι θα γίνει με το ποσό που μου χρωστούσε. Και τι δεν έκανα για να τον βρω, αλλά ήταν άφαντος» λέει ο Κώστας Κατσίμπρας περιγράφοντας την αρχή του… τέλους.



Συνεχίζοντας, μας εξηγεί ότι τον αναζητούσε επίμονα στη μουσική σκηνή του και μόνο κάποιους συνεργάτες του κατάφερε να συναντήσει, αλλά μαζί τους, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν έβρισκε άκρη. «Του έστειλα fax, mails σε όλες τις σελίδες του στο διαδίκτυο γράφοντάς του “σε παρακαλώ, έχω καταστραφεί, έχω τεράστιο πρόβλημα, κάνε κάτι”, αλλά απάντηση δεν πήρα. Κάποια στιγμή βρήκα το τηλέφωνο του πατέρα του, του Χάρρυ Κλυνν, και τον παρακάλεσα να παρέμβει για να πάρω τα χρήματά μου. Ο άνθρωπος μου μίλησε καλά και μου είπε ότι θα μου τηλεφωνήσει, αλλά δυστυχώς κι από εκείνον δεν είχα τελικά καμία απάντηση. Ετσι αρχικά έστειλα εξώδικο στον γιο του -στο οποίο και πάλι δεν απάντησε- και στη συνέχεια του έκανα ασφαλιστικά μέτρα. Δυστυχώς, όταν βγήκαν τα ασφαλιστικά, δεν μπορούσα να προβώ σε κατάσχεση, γιατί το μαγαζί του είχε αλλάξει εταιρία. Αρχικά ήταν σε μία ετερόρρυθμη και στη συνέχεια πέρασε σε μία άλλη περιορισμένης ευθύνης, στην οποία, όπως ανακάλυψα, ήταν και πάλι μέτοχος ο Τριανταφυλλίδης, αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα».


«Ο αριστερός»


Στο ερώτημα που θέσαμε στον απελπισμένο πρώην επιχειρηματία και νυν άνεργο σχετικά με το τι θα έλεγε αν συναντούσε τον Νίκο Τριανταφυλλίδη, η απάντησή του ήρθε αβίαστα και σαν καταπέλτης: «Θα του έλεγα ότι οι πραγματικοί αριστεροί, όπως λένε ότι είναι αυτός και ο πατέρας του, νοιάζονται για τον κόσμο που υποφέρει. Επίσης, ότι έχουν αυτή τη στιγμή έναν άνθρωπο μπροστά τους χωρίς περιουσιακά στοιχεία που τον κυνηγάει η τράπεζα. Ας φροντίσουν λοιπόν να βοηθήσουν τους ανθρώπους οι οποίοι υποφέρουν εξαιτίας τους και μετά ας στηρίξουν και τους υπόλοιπους που υποφέρουν εξαιτίας της κρίσης».


Η αγωγή, η απόφαση και η απόγνωση του Κ.Κατσίμπρα


Το 2009 ο Κώστας Κατσίμπρας κατέθεσε αγωγή εναντίον του Νίκου Τριανταφυλλίδη, η οποία συζητήθηκε το 2012 και η απόφαση του δικαστηρίου τον δικαίωσε, καθώς ο εναγόμενος υποχρεώθηκε να του καταβάλει το ποσό των 15.000 ευρώ (14.933,47 ευρώ για την ακρίβεια), συν τους τόκους και τα δικαστικά έξοδα που έχει κάνει.


«Πληρώνοντας και όλα αυτά το ποσό έχει φτάσει σήμερα στις 25.000 ευρώ» μας λέει ο ιδιοκτήτης της κάβας.


«Τώρα είμαι στη φάση να βρω τι περιουσιακά στοιχεία έχει για να του κάνω κατάσχεση. Αυτό όμως δεν είναι εύκολο και καθόλου αποτελεσματικό, γιατί, πρώτον, πρέπει να δώσω ένα σωρό χρήματα, τα οποία δεν έχω (ο δικηγόρος μού ζητάει 2.000 ευρώ) και, δεύτερον, από μία πρόχειρη έρευνα που κάναμε ένα ακίνητο που
διαθέτει είναι προσημειωμένο από οφειλές του σε τράπεζα. Εχω απελπιστεί! Δεν ξέρω τι να κάνω!


Για να καλύψω τα λεφτά που μου χρωστούσε και να κινηθώ στο μαγαζί μου πήρα ένα δάνειο 15.000 ευρώ με πολύ υψηλό επιτόκιο. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να το πληρώσω -γιατί μετά μπήκαμε στη εποχή της κρίσης – και πλέον με κυνηγάει η τράπεζα».


ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ Φωτ.: ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΗΝΑΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...