Ο Σκορτσέζε κάνει ταινία τους... Rolling Stones

ΚΟΣΜΟΣ

Ο Σκορτσέζε κάνει ταινία τους... Rolling Stones

Δύο μυθικά ονόματα του καλλιτεχνικού στερεώματος, οι Rolling Stones και ο Αμερικανός σκηνοθέτης Μάρτιν Σκορσέζε, συνεργάστηκαν για τη δημιουργία μιας ταινίας-ντοκιμαντέρ που αναφέρεται στο διάσημο βρετανικό συγκρότημα της ροκ μουσικής. O Σκορσέζε, ο οποίος έχει πολλές φορές δηλώσει ότι το συγκρότημα αυτό είναι το αγαπημένο του, θέλησε να τους κινηματογραφήσει την ώρα της δουλειάς τους.

Ετσι συνδυάζοντας τον ενθουσιασμό και το θαυμασμό του φαν αλλά με το κοφτερό μάτι του ταλαντούχου σκηνοθέτη ακολούθησε τους μύθους της ροκ κι έκανε μια ταινία, η οποία πρόκειται να κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις 21 Σεπτεμβρίου και θα έχει τίτλο «Shine a light».

«Για τους γερόλυκους της ροκ, που επί σαράντα και παραπάνω χρόνια έχουν δημιουργήσει μια πολύ επιτυχημένη πορεία στο μουσικό χώρο, έχουν γίνει αρκετές ταινίες. Τις είδα όλες για να σχηματίσω μια ολοκληρωμένη ιδέα» δήλωσε ο Σκορσέζε. Ο βραβευμένος με Οσκαρ σκηνοθέτης είδε και το ημι-παράνομο ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε το 1972, το οποίο έδειχνε τα μέλη του συγκροτήματος υπό την επήρεια ναρκωτικών, να παραφέρονται: τον Μικ Τζάγκερ να αυνανίζεται, τον Κιθ Ρίτσαρντς να πετάει μια τηλεόραση από το μπαλκόνι ενός ξενοδοχείου, τον Ρόνι Γουντ τύφλα στο μεθύσι.

Τα πιπεράτα σημεία της ζωής τους, με τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, το σεξ, τις συλλήψεις και τα οικογενειακά προβλήματα αφορούν τους βιογράφους τους, όχι τον Σκορσέζε, ο οποίος αποφάσισε να μην αναφερθεί στην προσωπική τους ζωή. Θέλησε μόνο να καταγράψει μια συναυλία τους από την προετοιμασία μέχρι το τέλος της. Για μήνες τους ακολουθούσε στις συναυλίες τους, την ταινία του όμως δεν την γύρισε σε κατάμεστα στάδια, αλλά σ’ ένα μικρό θέατρο. Η τελική κρίση ανήκει στους θεατές. Εκείνος πάντως μετά τα γυρίσματα έβγαλε ένα συμπέρασμα: Οι Rolling Stones είναι γεννημένοι για να παίζουν μουσική και το μυστικό τους είναι ότι τόσα χρόνια μετά συνεχίζουν πρώτα οι ίδιοι να διασκεδάζουν πάνω στη σκηνή.

ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ