Ύποπτος "τρομοκράτης" ηλικίας... 7 ετών!

ΚΟΣΜΟΣ

Ύποπτος "τρομοκράτης" ηλικίας... 7 ετών!

Για τρομοκράτη  πέρασαν οι αμερικανικές αρχές ασφαλείας ένα αγόρι ηλικίας 7 ετών, το οποίο σταμάτησαν τρεις φορές σε αεροδρόμια για έλεγχο. Ολα ξεκίνησαν όταν κάποιοι «εγκέφαλοι» του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας μπέρδεψαν το όνομα του παιδιού με εκείνο ενός υπόπτου ως μέλους της «Αλ Κάιντα». Ο μικρός Τζαβαΐντ Ικμπά αντιμετωπίστηκε ως ύποπτος για πρώτη φορά αναχωρώντας από το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ στη Βρετανία. Οι αρμόδιοι, βασισμένοι στα στοιχεία των αμερικανικών υπηρεσιών, σταμάτησαν τον μικρό και την οικογένειά του, με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν τρεις ολόκληρες ώρες.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε στο Ορλάντο της Φλόριντα, με καθυστέρηση μιάμισης ώρας, ενώ μετά το τέλος των διακοπών του ο μικρός Τζαβαΐντ και η οικογένειά του έχασαν την πτήση της επιστροφής, αφού τους σταμάτησαν σε αεροδρόμιο της Φιλαντέλφια για ακόμη έναν έλεγχο της ταυτότητας του «τρομοκράτη τζούνιορ».

Θυμωμένος με όσα συνέβησαν ο πατέρας του 7χρονου αγοριού δήλωσε πως ο γιος του αντιμετωπίζει ψυχολογικά τραύματα από την περιπέτειά του, ενώ ο ίδιος ο μικρός έφτασε να απολογείται λέγοντας ότι είναι πολύ μικρός για να είναι τρομοκράτης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικογένεια Ικμπά είχε ταξιδέψει πρόσφατα από και προς πολλά ευρωπαϊκά αεροδρόμια χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.