Του έκανε ζημιά το... strip club!

ΚΟΣΜΟΣ

Του έκανε ζημιά το... strip club!

Η πρωθυπουργία μπορεί να μείνει μόνο στη φαντασία του επειδή πριν από τέσσερα χρόνια θέλησε να κάνει πραγματικότητα μια φαντασίωσή του. Ο Κέβιν Ρουντ, ο θεωρούμενος ως πιθανός πρωθυπουργός της Αυστραλίας μετά τις εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου, είχε πάει το 2003 στη Νέα Υόρκη, σε μια αποστολή με κρατική χρηματοδότηση. Κι ενώ έκανε όσα έπρεπε να κάνει, ένα βράδυ αποφάσισε να κάνει και κάτι εκτός προγράμματος. Αυτό το κάτι ήταν μια επίσκεψη σε strip club της αμερικανικής μεγαλούπολης. Αν και τότε δεν το έμαθε ο κόσμος, τώρα που πλησιάζουν οι εκλογές κάποιοι φρόντισαν να το δημοσιοποιήσουν, προκαλώντας σάλο στην Αυστραλία.

Και το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι ο Αυστραλός ηγέτης της αντιπολίτευσης χρησιμοποίησε χρήματα των φορολογουμένων για το ταξίδι του καθώς και για την επίσκεψη στο κλαμπ, αλλά και ότι αυτή του η πράξη έρχεται σε αντίθεση με την εικόνα που χρόνια τώρα παρουσιάζει στους ψηφοφόρους. Ο Ρουντ εμφανίζεται ως πιστός χριστιανός, με ηθικές αρχές. Ωστόσο, μια επίσκεψη σε χώρο όπου κοπέλες κάνουν στριπτίζ κάθε άλλο παρά ταιριάζει σε αυτό το ίματζ.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε ο ηγέτης των Εργατικών εμφανίστηκε δημοσίως ζητώντας συγγνώμη, ενώ παραδέχτηκε πως ήταν λάθος του η επίσκεψη αυτή. Το κωμικοτραγικό, όπως ομολόγησε, είναι πως ήταν τόσο μεθυσμένος ώστε δεν θυμάται καν τι συνέβη στο κλαμπ. Κάπως καλύτερα θυμούνται τα γεγονότα δύο άλλα στελέχη του κόμματος που τον συνόδευσαν στο νυχτοπερπάτημά του. Οπως δήλωσαν, δεν συνέβη απολύτως τίποτα «επιβαρυντικό» για το ήθος του Ρουντ. Φυσικά, η παρουσία του και μόνο στο κλαμπ εξαιρείται.