Πακέτο διακοπών στο διάστημα με τρία εκατ. ευρώ!

ΚΟΣΜΟΣ

Πακέτο διακοπών στο διάστημα με τρία εκατ. ευρώ!

Τρία εκατομμύρια ευρώ θα κοστίζει ένα τριήμερο πακέτο διακοπών στο Διάστημα, σύμφωνα με τους υπευθύνους του πρώτου διαστημικού ξενοδοχείου, «Galactic Suite Hotel», το οποίο θα αρχίσει να λειτουργεί σε πέντε χρόνια από σήμερα.

Στην αστρονομική αυτή τιμή περιλαμβάνονται: τρεις διανυκτερεύσεις στα υπερπολυτελή δωμάτια του ξενοδοχείου, τα μεταφορικά προς και από το Διάστημα, καθώς επίσης και ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, κατά το οποίο οι μέλλοντες τουρίστες θα πρέπει να περάσουν δεκαοχτώ εβδομάδες σε ένα ειδυλλιακό νησί της Καραϊβικής, προκειμένου να μάθουν τα απολύτως απαραίτητα για την επιβίωσή τους σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας.

Οι τυχεροί τουρίστες θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να δουν τον ήλιο να ανατέλλει δεκαοχτώ φορές την ημέρα, είτε από το παράθυρο των δωματίων τους είτε από το παράθυρο του κέντρου spa που θα υπάρχει στο διαστημικό ξενοδοχείο. «Αρχικά, θα κατασκευάσουμε τρία δωμάτια, ικανά να φιλοξενήσουν συνολικά έξι άτομα, ενώ στόχος μας είναι να τα αυξήσουμε μελλοντικά σε είκοσι», εξηγεί ο διευθυντής του «Gallactic Suite Hotel», Χαβιέ Κλαραμούντ, τονίζοντας ότι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που είχαν να αντιμετωπίσουν οι Ισπανοί αρχιτέκτονες του πρωτοποριακού αυτού ξενοδοχείου ήταν ο σχεδιασμός των μπάνιων. «Προς το παρόν, το θέμα της τουαλέτας εκκρεμεί. Λύσαμε όμως το θέμα της ντουζιέρας, η οποία θα αποτελεί από μόνη της ξεχωριστό δωμάτιο. Οι επισκέπτες, δηλαδή, θα μπαίνουν σε ένα χώρο με αιωρούμενες σαπουνόφουσκες», διευκρίνισε ο Κλαραμούντ.

Οι κρατήσεις δωματίων θα ξεκινήσουν από το 2008 και, όπως υπολογίζουν οι υπεύθυνοι, αναμένεται να ξεπεράσουν τις 40.000 μέσα στον πρώτο χρόνο.TravelPod: Το πρώτο κινητό δωμάτιο

TravelPod ονομάζεται το πρώτο κινητό δωμάτιο ξενοδοχείου στον κόσμο, ιδανικό για όσους ταξιδεύουν συχνά στο εξωτερικό, για να παρακολουθήσουν φεστιβάλ και διάφορα events.

Το μήκος του δωματίου, αν και δεν ξεπερνά τα 6,5 μέτρα, μπορεί να φιλοξενήσει διπλό κρεβάτι, τηλεόραση και DVD, μίνι κουζινάκι και μπάνιο με νιπτήρα και τουαλέτα.

Το πρωτοποριακό αυτό project παρουσιάστηκε χτες από την εταιρεία Travelogde, η οποία αναζητεί αυτό το διάστημα εθελοντές για να δοκιμάσουν τις δυνατότητές του. Οι συμμετέχοντες θα μπουν σε κλήρωση και ο νικητής θα κερδίσει ένα TravelPod εντελώς δωρεάν.

Οι πωλήσεις των κινητών δωματίων αναμένεται να ξεκινήσουν από τη νέα χρονιά.Φωτ. 1: Καλλιτεχνική απεικόνιση του «Galactic Suite Hotel»,

Φωτ. 2: Το TravelPod θα έχει μήκος 6,5 μέτρα, θα φιλοξενεί διπλό κρεβάτι, τηλεόραση και DVD, μίνι κουζινάκι και μπάνιο με νιπτήρα και τουαλέτα.