Αλλάζουν οι καταθέσεις για τον 57χρονο "εμπρηστή" της Πεντέλης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αλλάζουν οι καταθέσεις για τον 57χρονο "εμπρηστή" της Πεντέλης

Ξαφνική τροπή πήρε η υπόθεση του 57χρονου, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή ως ύποπτος για την καταστροφική πυρκαγιά της Πεντέλης. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», οι μάρτυρες αρχίζουν και αλλάζουν τις καταθέσεις τους και δεν ενοχοποιούν πλέον τον φερόμενο ως δράστη. Ετσι, σήμερα που θα οδηγηθεί στον ανακριτή δεν αποκλείεται, βάσει των νέων δεδομένων, να μην προφυλακιστεί.

Εξίσου πιθανόν, όμως, είναι οι δικαστικοί λειτουργοί να μη στηριχτούν στις νέες καταθέσεις, θεωρώντας ότι ίσως οι μάρτυρες δέχτηκαν πιέσεις και αναγκάστηκαν να αλλάξουν τις καταθέσεις τους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι πέντε εθελοντές δασοπυροσβέστες που κατέθεσαν σε βάρος του φερόμενου ως εμπρηστή δεν μπήκαν στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και έτσι ο κατηγορούμενος, παίρνοντας τη δικογραφία στα χέρια του, γνώριζε τα άτομα που τον ενοχοποιούσαν - μάλιστα, με τους περισσότερους βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη, καθώς τους θεωρεί υπεύθυνους για το θάνατο του γιου του σε αστική πυρκαγιά, τον περασμένο Ιούλιο, στο Χαλάνδρι.

Οπως ανέφερε στην «Espresso» αξιωματικός του πυροσβεστικού σώματος, εάν οι μάρτυρες είχαν μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων (σ.σ.: εξαιρεί ο νόμος το πυροσβεστικό σώμα), δεν θα άλλαζαν τις καταθέσεις τους και δεν θα βρίσκονταν οι ανακριτικές αρχές σε δύσκολη θέση και, μάλιστα, σε προεκλογική περίοδο.

Αυτό που ανησυχεί την πολιτική και φυσική ηγεσία της Πυροσβεστικής, είναι μήπως αφεθεί ελεύθερος ο 57χρονος και ξεσπάσει πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση, που θα βρεθεί σε δύσκολη θέση, και το ΠΑΣΟΚ, καθώς θα δοθεί η δυνατότητα στην αντιπολίτευση να κάνει λόγο για χαλκευμένους εμπρηστές, χωρίς στοιχεία, που στόχο είχαν να καλύψουν τις αδυναμίες της κρατικής μηχανής στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Ηδη, μάλιστα, στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν αφήσει υπονοούμενα για διοχέτευση ελεγχόμενων πληροφοριών από πλευράς Πυροσβεστικής περί δήθεν εμπρηστών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΓΑΜΕΣΤΟΣ