Πέρασε το (πρώτο) τεστ ο Χριστόδουλος

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πέρασε το (πρώτο) τεστ ο Χριστόδουλος

Με ανακούφιση και δάκρυα στα μάτια ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος άκουσε τους ιατρούς του «Jackson Memorial» να του ανακοινώνουν ότι πέρασε με επιτυχία το πρώτο και πλέον αγωνιώδες τεστ: ο οργανισμός του μπορεί να δεχθεί ξένο μόσχευμα.

Στο άκουσμα αυτής της πρώτης ευχάριστης είδησης ο κ. Χριστόδουλος δάκρυσε κι ευχαρίστησε τον Θεό. Συγκεκριμένα, προχθές το μεσημέρι (8 μ.μ. ώρα Ελλάδας) ο Αρχιεπίσκοπος έλαβε τα αποτελέσματα των εξετάσεων περί της δυνατότητας του οργανισμού του να δεχθεί ξένο μόσχευμα. Τα αποτελέσματα ήταν θετικά: ο μακαριότατος μπορεί να δεχθεί μόσχευμα κι έτσι αυτόματα μπήκε στη λίστα αναμονής και μάλιστα σε θέση προτεραιότητας λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του. Ξεπεράστηκε λοιπόν ήδη το πρώτο και ποιο αγωνιώδες στάδιο της εκεί παραμονής του, δηλαδή, περί του εάν ο οργανισμός του θα ήταν θετικός σε μεταμόσχευση ζωτικού οργάνου ή όχι.

Μιλώντας στην «Espresso» ο καθηγητής Χειρουργικής Διονύσιος Βώρος δήλωσε: «Ανά πάσα στιγμή ο Αρχιεπίσκοπος μπορεί να υποβληθεί σε μεταμόσχευση, αφού ο έλεγχος στο Μαϊάμι επιβεβαίωσε τα αποτελέσματα της εξέτασης PET που είχαμε κάνει στην Αθήνα. Δηλαδή, ότι δεν έχει πουθενά αλλού καρκίνο. Από δω και πέρα είναι θέμα τύχης να βρεθεί το μόσχευμα. Αν γίνει η μεταμόσχευση σε δύο ή τρεις εβδομάδες, μπορεί ο μακαριότατος να έρθει και πριν από τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα». Συγκινημένοι ήταν και οι τρεις κληρικοί που τον συνοδεύουν, ο μητροπολίτης κ. Θεόκλητος, ο π. Θωμάς Συνοδινός και ο διάκος Ανθιμος.

Τώρα, η αγωνία εστιάζεται στην ανεύρεση συμβατού μοσχεύματος. Μόλις βρεθεί, θα ακολουθήσει το τελευταίο στάδιο της επέμβασης. Στο μεταξύ, για λόγους υγείας παραιτήθηκε από μέλος της επόμενης ΔΙΣ ο μητροπολίτης Μαρωνείας κ. Δαμασκηνός.


ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ


Φωτ.1: Ευχάριστα τα νέα για τον Χριστόδουλο μετά τα αποτελέσματα των εξετάσεων
Φωτ.2: Ο καθηγητής Χειρουργικής Διονύσιος Βώρος με τον Ανδρέα Τζάκη