Χτίζουμε την ομάδα για μια νέα τετραετία

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Χτίζουμε την ομάδα για μια νέα τετραετία

«Ψήφο εμπιστοσύνης» στην ομάδα που χτίζεται με προοπτική τετραετίας ζητάει ο Τάκης Λεμονής. Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στου Ρέντη ο 47χρονος τεχνικός έκανε... προγραμματικές δηλώσεις αναφορικά στο έργο και το όραμά του για τον «νέο» Ολυμπιακό, μίλησε για μεταγραφές που έγιναν με την έγκρισή του, επιβεβαίωσε ότι δεν ήθελε «δεκάρι» αλλά και τον Ριβάλντο στην καινούργια ομάδα που φτιάχνει, άφησε ορθάνοιχτο παράθυρο για την απόκτηση των Ντελγκάδο και Κυργιάκου τον Ιανουάριο, ενώ άφησε αιχμές ότι υπήρξε λανθασμένη φιλοσοφία τις προηγούμενες χρονιές για την Ευρώπη.


Πιο αναλυτικά, ο 47χρονος προπονητής τόνισε:

Για τις αλλαγές: «Ο σχεδιασμός άρχισε γύρω στις 15 Φεβρουαρίου. Σ’ εμένα είχε γίνει τότε, κατά κάποιον τρόπο, έμμονη ιδέα ότι πρέπει το καλοκαίρι να πραγματοποιηθούν σημαντικές αλλαγές στην ομάδα. Είδαμε όλα αυτά τα χρόνια ότι προσπαθήσαμε να χτίσουμε ομάδες πάνω σε κάποιους συγκεκριμένους παίκτες. Ολοι καταλαβαίνουν ότι δεν είχαμε κανένα αποτέλεσμα στην Ευρώπη και έπρεπε να αλλάξουμε αρκετά τη φιλοσοφία μας ως ομάδα. Επρεπε να χτίσουμε ομάδα για την ομάδα. Πρώτη φορά στην ιστορία του Ολυμπιακού χτίζεται μια ομάδα από την αρχή, με προγραμματισμό. Ηδη υπάρχει βάση στην ομάδα, κάποιοι παίκτες που έχουν 3-4 χρόνια καλό ποδόσφαιρο μπροστά τους. Θέλουμε να χτίσουμε μια ομάδα που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο κι ο κόσμος θα έρχεται στο γήπεδο να ευχαριστιέται. Σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ βλέπαμε ότι δεν είχε η ομάδα στο παρελθόν τα τρεξίματα και τους ρυθμούς που απαιτούνταν. Δεν θα πω ξανά τη λέξη “υπομονή” σε κανέναν. Ξέρω ότι κρίνομαι και κρινόμαστε από το αποτέλεσμα, αλλά αυτό θα είναι λάθος αυτή τη στιγμή».

Για τις μεταγραφές: «Ολες οι μεταγραφές έχουν την έγκρισή μου και σε θέσεις και σε πρόσωπα. Οι μεταγραφές είναι του Ολυμπιακού. Αν λειτουργήσουμε εγωιστικά (σ.σ.: απαντώντας στο ερώτημα αν είναι δικές του επιλογές ή του Ιβιτς), θα χάσουμε το τρένο».

Για τον Ριβάλντο: «Θα γινόντουσαν κάποιες συζητήσεις. Υπήρχαν δύο σενάρια. Το ένα ήταν με και το άλλο χωρίς τον Ριβάλντο. Οφειλα να είμαι προετοιμασμένος και για τις δύο περιπτώσεις. Δεν το κρύβω ότι κάτι έπρεπε να αλλάξουμε».

Για τον Μορφέο: «Δεν είχε τεθεί ζήτημα. Δεν ήταν στα πλάνα μου».

Για τους Ντελγκάδο και Κυργιάκο: «Δεν το κρύβουμε ότι είναι πολύ καλές περιπτώσεις» (σ.σ.: ο Ντελγκάδο διέψευσε χθες ότι έχει υπογράψει προσύμφωνο με τον Ολυμπιακό για τον Δεκέμβριο).
Για τους Ελληνες που δεν αποκτήθηκαν: «Υπάρχει λανθασμένη αντίληψη στην Ελλάδα. Κάποιοι νομίζουν ότι ο Ολυμπιακός είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα και κάνει δωρεές».