Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ζουμ στον ύπουλο διαβήτη

Τρόποι πρόληψης από τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη στo «Ολα για την υγεία mou».

Η εκπομπή «Ολα για την Υγεία mou» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, που μεταδίδεται σήμερα στις 16.50 από το Mega, αποκαλύπτει πώς ένας άνθρωπος με προδιαβήτη θα μπορούσε να είχε προλάβει την εκδήλωση σακχαρώδους διαβήτη εφτά με δέκα χρόνια πριν την εμφάνισή του, αν είχε υποβληθεί σε μια απλή μέτρηση σακχάρου. Οι ειδικοί εξηγούν τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προλάβουμε τον διαβήτη και επιμένουν ότι απλές αλλαγές στην καθημερινότητά μας όχι μόνο μπορούν να σταθούν εμπόδιο στην εκδήλωση της νόσου, αλλά μας βοηθούν να παραμείνουμε με σταθερές τιμές σακχάρου στο αίμα για χρόνια.

Σύμφωνα με την εκπομπή, χιλιάδες Ελληνες κάθε ηλικίας, ακόμη και παιδιά, εμφανίζουν «τσιμπημένες» τιμές σακχάρου στο αίμα. Ο διαβήτης τύπου 2, που σύμφωνα με όλες τις διεθνείς προβλέψεις θα είναι η νόσος του 21ου αιώνα, εμφανίζεται ύπουλα καθώς δεν δίνει ξεκάθαρα συμπτώματα για πολλά χρόνια. ΟΙ επιστήμονες εκτιμούν ότι πολλοί άνθρωποι που ζουν ανάμεσά μας βρίσκονται στο προδιαβητικό στάδιο, δηλαδή έχουν ελάχιστα αυξημένες τιμές σακχάρου χωρίς να το γνωρίζουν.

Μάλιστα ένα μεγάλο μέρος της εκπομπής είναι αφιερωμένο στους μύθους γύρω από τη διατροφή και τον διαβήτη. Παρουσιάζονται νεότερα δεδομένα για τροφές που φαίνεται ότι «ρίχνουν» τις τιμές σακχάρου στο αίμα, όπως το ξίδι και η κανέλα, αλλά και τροφές που φαινομενικά φαίνονται αθώες, αλλά ανεβάζουν τις τιμές του. Επίσης, γίνεται ξεκάθαρο ότι ο τρόπος μαγειρέματος και η επεξεργασία της τροφής μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον γλυκαιμικό δείκτη, με αποτέλεσμα να την κάνει ακατάλληλη για έναν διαβητικό αλλά και για όσους θέλουν να προλάβουν τον σακχαρώδη διαβήτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις νεότερες θεραπείες που βοηθούν να περιοριστούν οι κρίσεις υπογλυκαιμίας, οι οποίες είναι «πονοκέφαλος» για πολλούς διαβητικούς, ενώ παρουσιάζεται με δραματικούς τόνους μέσα από μια ανθρώπινη ιστορία η επίπτωση της οικονομικής κρίσης στη ζωή ενός διαβητικού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...