"Σκυλίσια ζωή" made in Japan

ΚΟΣΜΟΣ

"Σκυλίσια ζωή" made in Japan

Ο όρος «σκυλίσια ζωή» έχει αποκτήσει απολύτως διαφορετικό νόημα για πολλά τυχερά κατοικίδια που ζουν μέσα στη χλιδή και την πολυτέλεια. Το 2006 καταγράφηκαν στην Ιαπωνία 13,1 εκατομμύρια κατοικίδια σκυλιά, αριθμός που ξεπερνά εκείνο των παιδιών ηλικίας δέκα ετών και κάτω. Ταυτόχρονα μεγαλώνει και η αγορά για προϊόντα και υπηρεσίες που σχετίζονται με τα συμπαθή τετράποδα.

Οι Ιάπωνες διοργανώνουν πάρτι για τα σκυλάκια τους σε ειδικά διαμορφωμένες καφετέριες, τα ντύνουν με μπλούζες από μετάξι και κασμίρι, ενώ τα πηγαίνουν διακοπές, ακόμα και σε θέρετρα και spa, τα οποία τους προσφέρουν μασάζ και αρωματοθεραπεία.

Και μπορεί αυτή η μανία να ικανοποιεί τους ιδιοκτήτες και να γεμίζει τα ταμεία των σχετικών επιχειρήσεων, ωστόσο οι ίδιοι οι σκύλοι πολλές φορές υποφέρουν. Στην Ιαπωνία πολλοί σκύλοι γεννιούνται παραμορφωμένοι, λόγω της βεβιασμένης αναπαραγωγής τους, η οποία είναι χρυσωρυχείο για τα pet shops. Ενδεικτικό είναι ότι τα τσιουάουα κοστίζουν πάνω από 250.000 γεν (περίπου 1.500 ευρώ)!

Πολλά από τα pet shops μάλιστα μένουν ανοιχτά μέχρι τις πέντε το πρωί για να εκμεταλλεύονται αυτούς που έχουν βγει να διασκεδάσουν και πείθονται από τη σύντροφό τους να τους αγοράσει ένα σκυλάκι, το οποίο την άλλη μέρα είτε το εγκαταλείπουν είτε το επιστρέφουν στο μαγαζί...