Εκανε εξάδυμα και χωρίς εξωσωματική!

ΚΟΣΜΟΣ

Εκανε εξάδυμα και χωρίς εξωσωματική!

Εξάδυμα, και μάλιστα χωρίς εξωσωματική γονιμοποίηση, κατάφερε να φέρει στον κόσμο μια Αμερικανίδα, η οποία αρχικά υπέφερε από υπογονιμότητα!

Η Τζένι Μας και ο σύζυγός της δεν πίστευαν στα αφτιά τους όταν ο γιατρός τούς ανακοίνωσε ότι η 32χρονη γυναίκα όχι μόνο κατάφερε να μείνει έγκυος, ύστερα από σειρά πολύμηνων προσπαθειών, αλλά κυοφορούσε και εξάδυμα. «Με τον σύζυγό μου τα αποκαλούμε “τα έξι μικρά μας θαύματα”», δηλώνει συγκινημένη η Μας, η οποία ακόμα και τώρα δυσκολεύεται να πιστέψει ότι κατάφερε να τα βγάλει πέρα με μια τόσο δύσκολη εγκυμοσύνη.

Η νεαρή γυναίκα είχε ξεκινήσει τις προσπάθειες απόκτησης παιδιού από τον πρώτο καιρό του γάμου της, το 2004, όμως κάθε φορά που έμενε έγκυος απέβαλε. «Μετά τη δεύτερη αποβολή πήγαμε στον γιατρό και κάναμε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις για να δούμε τι πρόβλημα υπήρχε. Η απάντηση που πήραμε ήταν ότι υποφέραμε από ανεξήγητη υπογονιμότητα», λέει η Τζένι. Οι γιατροί πρότειναν τότε στο ζευγάρι τη λύση της εξωσωματικής, όμως λόγω του υψηλού κόστους της μεθόδου οι Μας αποφάσισαν ότι θα κατέφευγαν σ’ αυτήν αφού δοκίμαζαν πρώτα ένα φάρμακο γονιμότητας που αυξάνει την παραγωγή ωαρίων.

«Μας είπαν ότι θα έπρεπε να επαναλάβουμε τη διαδικασία των ενέσεων πέντε με έξι φορές, όμως τα καταφέραμε με την πρώτη», εξηγεί η 32χρονη Αμερικανίδα, η οποία αφού ξεπέρασε το σοκ του πρώτου υπέρηχου, που έδειξε έξι αντί για ένα μωρό στη μήτρα της, ενημερώθηκε για τη λύση της επιλεκτικής μείωσης των εμβρύων. «Πώς μπορείς να επιλέξεις ποια από τα έξι παιδιά σου θέλεις να γεννηθούν;», λέει η Τζένι. «Το συζητήσαμε με τον άντρα μου και αποφασίσαμε ότι τα θέλουμε όλα», προσθέτει εμφανώς ικανοποιημένη από την έκβαση της εγκυμοσύνης της.