Υποχωρούν για λίγο οι βοριάδες

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υποχωρούν για λίγο οι βοριάδες

Τρεις ημέρες... διορία στον πόλεμο κατά των πυρκαγιών δίνουν οι βοριάδες, που αρχίζουν βαθμιαία από σήμερα να εξασθενούν, αλλά θα «ξαναφουντώσουν» από το βράδυ του Σαββάτου.

Οι ισχυροί άνεμοι που μαίνονταν όλες τις προηγούμενες μέρες αναμένεται ότι σήμερα σταδιακά θα εξασθενήσουν σε όλη τη χώρα, διευκολύνοντας έτσι τη προσπάθεια πυρόσβεσης των δεκάδων πυρκαγιών που κατακαίουν σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα, σήμερα Τετάρτη θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, τοπικά 6 μποφόρ στο Αιγαίο, που το βράδυ θα εξασθενήσουν ακόμη περισσότερο και αύριο δεν αναμένεται να ξεπερνούν τα 3 με 4 μποφόρ στα δυτικά και στα ανατολικά τα 4 με 5 μποφόρ.

Την Παρασκευή οι άνεμοι «ξεφουσκώνουν» ακόμη πιο πολύ, όχι όμως και η θερμοκρασία που προβλέπεται να σημειώσει άνοδο και να φτάσει στα ηπειρωτικά τους 39 και κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Τέλος στην «περίοδο χάριτος» θα έχουμε από το βράδυ του Σαββάτου, με την επικράτηση βοριάδων έντασης 5 με 7 μποφόρ στα δυτικά και βόρεια της χώρας.

Την Κυριακή οι άνεμοι ενισχύονται περαιτέρω, καθώς αναμένονται βόρειοι-βορειοδυτικοί, έντασης 5 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ, που θα συνοδεύονται από μικρή πτώση της θερμοκρασίας.