Προσευχή στον Αλλάχ για να σβήσουν οι φωτιές

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Προσευχή στον Αλλάχ για να σβήσουν οι φωτιές

Γονατισμένοι και με τα μέτωπά τους ακουμπισμένα στο έδαφος προσευχήθηκαν διακόσιοι μουσουλμάνοι, παρακαλώντας τον Θεό να στείλει μια δυνατή βροχή, για να σβήσουν οι φωτιές που συνεχίζουν να καταστρέφουν την Ελλάδα. Η προσευχή έγινε τη Δευτέρα το βράδυ, στον προαύλιο χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού. Ευλαβικά και με τα κεφάλια τους κατεβασμένα Πακιστανοί, Αιγύπτιοι και Σύριοι που ζουν εδώ και χρόνια στη χώρα μας έδωσαν το «παρών» για έναν πολύ ιερό σκοπό, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν.

«Για εμάς η Ελλάδα είναι δεύτερη πατρίδα» θα πει στην «Espresso», φανερά συγκινημένος, ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα, Τζαβέντ Ασλάμ. «Η προσευχή αυτή είναι το λιγότερο το οποίο θα μπορούσαμε να κάνουμε για τους φίλους μας τους Ελληνες. Συμμεριζόμαστε τον πόνο σας γιατί πονάμε και εμείς μαζί σας. Βλέπουμε τόση καταστροφή που δεν μπορούμε να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια. Μακάρι να είχαμε ένα πυροσβεστικό όχημα για να βοηθούσαμε στην πράξη» συμπληρώνει.

Με σκηνικό βγαλμένο από αραβική ταινία έμοιαζαν όλα όσα διαδραματίστηκαν στη μουσουλμανική αυτή συνάντηση. Πιστοί, άλλοι με κελεμπίες, άλλοι με φέσια στο κεφάλι και άλλοι με μικρά χαλιά στα χέρια, έτοιμοι να προσευχηθούν με όλη τους την πίστη για το μεγάλο θαύμα.

«Η προσευχή αυτή, με το όνομα “Ιστισκά”, είναι μια ειδική ευχή που λέμε εμείς οι μουσουλμάνοι κάθε φορά που η χώρα μας κηρύσσεται σε έκτακτη ανάγκη και ειδικά σε περίπτωση λειψυδρίας», μας εξηγεί ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ενωσης στην Ελλάδα, Ναΐμ Ελγαντούρ. «Εχει δοθεί εντολή σε όλα τα τζαμιά να προσεύχονται από τις δώδεκα έως της μία το βράδυ, μέχρι να εισακουστούμε και να δούμε βροχή. Οι Ελληνες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι είμαστε στη διάθεσή τους, όπου μας χρειαστούν. Ακόμα και στην περίπτωση που τα νοσοκομεία θέλουν αίμα για τους τραυματίες, μπορούν να μας υπολογίζουν».

Ανθρωποι μιας άλλης θρησκείας και νοοτροπίας, με δακρυσμένα τα μάτια και με βλέμμα πονεμένο, έστειλαν μήνυμα μέσα από την προσευχή τους σε όλους όσους πάλεψαν και παλεύουν με την πύρινη λαίλαπα. Στην κουβέντα που είχαμε μαζί τους σαστίσαμε με την προθυμία τους να συμπαρασταθούν στους πληγέντες.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι ο 17χρονος Ιμπραήμ, γιος του Ναΐμ Ελγαντούρ. «Βλέπω όλη την ημέρα τηλεόραση και δεν μπορώ να πιστέψω το μέγεθος της καταστροφής. Βλέπω παιδιά στην ηλικία μου να τρέχουν στους δρόμους, μανάδες να κλαίνε και να φωνάζουν και συγκινούμαι. Χάθηκαν τόσοι άνθρωποι άδικα. Γι’ αυτό και εγώ θα παρακαλέσω τον Θεό με όλη μου τη δύναμη να μας βοηθήσει, πιστέψτε με!»ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ
ΦΩΤ.: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ