Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Κρίσιμη εβδομάδα

Σαμάρας, Βενιζέλος και Κουβέλης συναντιούνται την Τετάρτη εν όψει τρόικας.

Να κλείσουν όσο το δυνατόν περισσότερα μέτωπα θα φροντίσουν οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την τρικομματική κυβέρνηση την Τετάρτη, όταν θα συναντηθούν στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς μία ημέρα αργότερα οι εκπρόσωποι της τρόικας (που αναμένονται στη χώρα μας εντός των επόμενων ωρών) θα αρχίσουν τους ελέγχους στα υπουργεία, αρχής γενομένης από αυτό των Οικονομικών. Το ραντεβού των κυβερνητικών εταίρων θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμο λόγω της κατάστασης στην Κύπρο, ενώ τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουμε να τους δείξουμε μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι: τα φορολογικά έσοδα και οι εισφορές των ασφαλιστικών ταμείων για το πρώτο τρίμηνο του έτους κινούνται αρκετά κάτω από τους στόχους που έχουν τεθεί και εάν δεν αλλάξει αυτή η κατάσταση, έως το τέλος του χρόνου θα έχει δημιουργηθεί «μαύρη τρύπα» 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ στα έσοδα του προϋπολογισμού και πάνω από 2 δισεκατομμύρια ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία!

Καθ’ όλο το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός είχε αλλεπάλληλες συσκέψεις στο γραφείο του με το οικονομικό επιτελείο. Σε μια από αυτές, το μεσημέρι του Σαββάτου, μετείχε και ο νέος επικεφαλής του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Στέλιος Σταυρίδης, προκειμένου να βρεθούν λύσεις για την επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Τι προσδοκά ουσιαστικά η κυβέρνηση από τη νέα επίσκεψη των δανειστών μας; Θα ζητήσουμε να μας δοθεί παράταση τριών μηνών, έως και τον Ιούνιο, για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα δημοσιονομικά εμπόδια που έχουν δημιουργηθεί από την πρωτοφανή ύφεση, την τεράστια ανεργία και τώρα τελευταία και από την οικτρή οικονομική κατάσταση στην Κύπρο που έχει δημοσιονομικό αντίκτυπο και σε εμάς.

«Ο,τι και να γίνει, θα πρέπει να έχουμε κλείσει όλες τις εκκρεμότητες έως το Eurogroup της 12ης Απριλίου, ώστε να προχωρήσει ομαλά η εκταμίευση των δόσεων που εκκρεμούν, συνολικού ύψους 6,8 δισεκατομμυρίων ευρώ» όπως τονίζεται από συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Και μέσα σε όλα αυτά, υπάρχουν και οι -διόλου ευκαταφρόνητες- ενδοκυβερνητικές έριδες. Το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να επαναφέρει διά του Ευάγγελου Βενιζέλου το θέμα της επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας της κυβέρνησης, ενώ η Ιπποκράτους κρατά αποστάσεις τόσο στο ζήτημα της απομάκρυνσης δημόσιων υπαλλήλων όσο και του χαρατσιού των ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Αντιστοίχως, ο επικεφαλής της ΔΗΜ.ΑΡ. ξεκαθάρισε χθες πως το κόμμα του είναι κατηγορηματικά αντίθετο στη συνέχιση του ειδικού τέλους ακινήτων, που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. «Δεν θα το ψηφίσουμε» υπογράμμισε.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...