Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Θερμοκήπια… κάνναβης σε πολυτελή διαμερίσματα

Σπείρα με εγκέφαλο μια Βιετναμέζα, σε συνεργασία με γεωπόνο, έστησε υδροπονική καλλιέργεια και γέμιζε τις πιάτσες με εκατοντάδες κιλά.

Με τις εξειδικευμένες γνώσεις Ελληνα γεωπόνου στήθηκε το απίστευτο δίκτυο καλλιέργειας, επεξεργασίας και παραγωγής υδροπονικής κάνναβης, που μετέτρεψε σε… θερμοκήπιο τρία πολυτελή διαμερίσματα σε Βούλα και Γλυφάδα. Την ώρα που οι ανυποψίαστοι ένοικοι των πολυκατοικιών θεωρούσαν «ήσυχη» την ακριβή γειτονιά τους, η σπείρα διακίνησης υπέρογκων ποσοτήτων κάνναβης δρούσε με επιστημονική ακρίβεια, γεμίζοντας την αγορά με εκατοντάδες κιλά που παρήγαγε στα εντυπωσιακά εργαστήριά της. Ωσπου έκανε το λάθος να πουλήσει σαράντα κιλά από το επίμαχο προϊόν της σε αστυνομικό!

Ο αγώνας που δίνει καθημερινά η Δίωξη για τον εντοπισμό και το σφράγισμα των εργαστηρίων των εμπόρων ναρκωτικών μπορεί να είναι σκληρός, όμως οι αξιωματικοί και οι αστυνομικοί της υπηρεσίας είναι αποφασισμένοι να μη σταματήσουν να μάχονται ενάντια σε αυτή τη μάστιγα. Ετσι, οι άντρες του νόμου έβαλαν πρόσφατα λουκέτο σε hi-tech εργαστήρια υδροπονικής κάνναβης που στεγάζονταν σε τρία διαμερίσματα.

Οι δράστες συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Δίωξης του Α.Τ. Νίκαιας, οι οποίοι εδώ και αρκετό καιρό είχαν πληροφορίες για τη δραστηριότητα των καλλιεργητών-εμπόρων στην περιοχή. Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. κατάφεραν να διασταυρώσουν την πληροφορία που είχαν, ότι σπείρα διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης είχαν μετατρέψει τρία πολυτελή διαμερίσματα σε Γλυφάδα και Βούλα σε εργαστήρια υδροπονικής καλλιέργειας φυτών κάνναβης. Ετσι, ο αστυνομικός διευθυντής Δημήτριος Γιοβανούδης μαζί με τους αστυνομικούς του Α.Τ Νίκαιας κατάφερε να εντοπίσει την επικίνδυνη «παρέα του θανάτου» μετά από συντονισμένες έρευνες, οι οποίες διήρκησαν αρκετές εβδομάδες.

Βιετνάμ

Εγκέφαλος της συμμορίας, σύμφωνα με τις αστυνομικές έρευνες, ήταν μια γυναίκα βιετναμέζικης καταγωγής, η οποία με τρεις ακόμα Βιετναμέζους, έναν Αλβανό και έναν Ελληνα γεωπόνο  προσπαθούσαν όχι μόνο να παράγουν την υδροπονική κάνναβη, αλλά και να διοχετεύσουν τις ποσότητες στην αγορά. Το πρώτο πράγμα που έκαναν οι αστυνομικοί ήταν να έρθουν σε επαφή με τον Ελληνα γεωπόνο, τον οποίο -προσποιούμενοι τους υποψήφιους πελάτες- έπεισαν και στη συνέχεια έκλεισαν ένα ραντεβού μαζί του στην περιοχή του Α.Ι. Ρέντη, στη λαχαναγορά. Εκεί ο Ελληνας έμπορος, μέλος της επικίνδυνης σπείρας, τους πούλησε ποσότητα σαράντα κιλών υδροπονικής κάνναβης.

Aμέσως μετά τη συναλλαγή συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα, όπου ανακρίθηκε. Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο γεωπόνος -μετά από εντολή των αστυνομικών- επικοινώνησε με τη Βιετναμέζα, η οποία χωρίς να καταλάβει το παραμικρό αποκάλυψε το σημείο στο οποίο βρισκόταν. Ετσι, λίγη ώρα αργότερα η 40χρονη συνελήφθη στο διαμέρισμα της Γλυφάδας, οι χώροι του οποίου είχαν διαμορφωθεί κατάλληλα για την υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης. Οι έμπειροι άνδρες της Δίωξης δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν αντίκρισαν την εγκατάσταση που είχαν φτιάξει μέσα στο διαμέρισμα οι δράστες, καθώς είχαν ακόμα και πρότυπο μηχανισμό που αύξανε ή μείωνε το φως ανάλογα με το ύψος του φυτού! Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίστηκαν και στα άλλα δύο διαμερίσματα που νοίκιαζε η σπείρα στην περιοχή της Βούλας, όπου συνελήφθησαν και τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας.

Ευρήματα

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 52.951 γραμμάρια υδροπονικής κάνναβης, 1.497 δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας μέσα σε γλάστρες, τρία εργαστήρια καλλιέργειας, επεξεργασίας και παραγωγής υδροπονικής κάνναβης με πλήρη τεχνικό εξοπλισμό, δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα και το χρηματικό ποσό των 980 ευρώ. Να σημειωθεί ότι η κάνναβη που καλλιεργείται σε εσωτερικούς χώρους με τη χρήση εντατικών μεθόδων καλλιέργειας (π.χ. υδροπονικά συστήματα με τεχνητό φωτισμό, πολλαπλασιασμός με μοσχεύματα) έχει συνήθως μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) σε σχέση με το φυτό που καλλιεργείται σε εξωτερικό χώρο.

Εργαστήρια παραγωγής με άρτιο εξοπλισμό

Οι κατηγορούμενοι είχαν φροντίσει να εξοπλίσουν και τα τρία διαμερίσματα με όλο τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται στην υδροπονική καλλιέργεια, όπως τεχνητό φωτισμό, ειδικά συστήματα εξαερισμού, υγραντήρες, μετρητές θερμοκρασίας, αλλά και ειδικά λιπάσματα. Οι ίδιοι μάλιστα είχαν φροντίσει τα παράθυρα των δωματίων που χρησιμοποιούνταν ως εργαστήρια να παραμένουν πάντα κλειστά, με τα περισσότερα να έχουν καλυφθεί ακόμα και με χαρτόνια, ώστε ο φυσικός φωτισμός που περνούσε από τις γρίλιες να είναι ελάχιστος.

ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...