13η η Ελλάδα στο Eurodance

TV GOSSIP

13η η Ελλάδα στο Eurodance

Εκεί που τα τελευταία χρόνια είχαμε καλομάθει να πλασαριζόμαστε στις πρώτες θέσεις του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, προσγειωθήκαμε κάπως ανώμαλα το βράδυ του Σαββάτου, οπότε κι έγινε ο πρώτος χορευτικός διαγωνισμός της Eurovision (Eurovision Dance Contest).

Η ελληνική ομάδα, αποτελούμενη από τον Σπύρο Παυλίδη και τη Ράνια Κόλιου, έδωσε τον καλύτερό της εαυτό. Η προσπάθειά τους όμως δεν ήταν αρκετή για να συγκινήσει το κοινό από τις υπόλοιπες 15 χώρες, που ψήφισε μέσω televoting. Οι περισσότεροι βαθμοί που απέσπασαν ήταν 5 -από Ηνωμένο Βασίλειο και Δανία- ενώ Φινλανδία, Ιρλανδία, Ισπανία και Ουκρανία αγνόησαν παντελώς τη συμμετοχή μας.

Την πρώτη θέση κατέκτησε η Φινλανδία με 132 βαθμούς, 11 περισσότερους από τη δεύτερη Ουκρανία. Η μοναδική αποστολή που δεν χαμογέλασε ούτε στιγμή ήταν αυτή της Ελβετίας που πήρε ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό! Το δε Ηνωμένο Βασίλειο, που είχε και το ρόλο του οικοδεσπότη (ο διαγωνισμός έγινε στο Λονδίνο), συνέχισε την κακή παράδοση που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Ετσι, στη χορευτική Eurovision πήρε την προτελευταία θέση με 18 βαθμούς, 7 από τους οποίους προήλθαν από τη γειτονική Ιρλανδία. Θυμίζουμε ότι ο διαγωνισμός δεν μεταδόθηκε ζωντανά στην Ελλάδα εξαιτίας των πυρκαγιών που έπληξαν τη μισή χώρα. Γι' αυτό και οι Ελληνες δεν ψήφισαν με televoting και ανέλαβε ειδική επιτροπή. Η ΕΡΤ θα προβάλει το διαγωνισμό σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση, όταν κρίνει πως έχει ελαφρύνει το βαρύ κλίμα των τελευταίων ημερών.


Ζευγάρι η νικητήρια ομάδα

Μετά το διαγωνισμό ακολούθησε η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου των νικητών, του Γιούσι Βανάνεν και της Κάτια Κουκούλα από τη Φινλανδία.

Μεταξύ άλλων, είπαν: «Αισθανόμαστε ήρεμοι, χαρούμενοι και γαλήνιοι. Ισως λίγο... άδειοι, καθώς όλα τέλειωσαν πια. Περιμένουμε να συμβούν νέα πράγματα. Οταν φτάσαμε εδώ, δεν φανταζόμασταν να έχουμε τέτοια επιτυχία».

Οταν ρωτήθηκαν μάλιστα αν είναι ζευγάρι και στη ζωή εκτός από το χορό, δεν δίστασαν να το παραδεχτούν: «Ναι, είναι γεγονός, είμαστε ζευγάρι. Μερικές φορές είναι δύσκολο για εμάς να διαχωρίσουμε το χορό από την προσωπική μας ζωή. Είμαστε από την ίδια πόλη και πηγαίναμε στα ίδια χορευτικά κλαμπ. Χορεύουμε μαζί τα τελευταία 13 χρόνια».

Από την κουβέντα δεν έλειψαν και οι Lordi οι οποίοι ενάμιση χρόνο πριν είχαν κερδίσει την πρώτη θέση στην τραγουδιστική Eurovision στην Αθήνα. Φέρνοντάς τους λοιπόν ως παράδειγμα, ρώτησαν τον Γιούσι και την Κάτια αν είναι φαν της χέβι μέταλ μουσικής. Το ζεύγος απάντησε χαρακτηριστικά: «Θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι χορέψαμε το “The Unforgiven” των Apocalyptica (σ.σ.: διασκευή της γνωστής μπαλάντας των Μετάλικα με βιολοντσέλα) πριν από δέκα χρόνια με διαφορετική χορογραφία και αυτό το τραγούδι το έχουμε στην καρδιά μας. Αλλά ναι, το χέβι μέταλ είναι cool».


Φωτ. 1- 4: Καρέ-καρέ η ελληνική ομάδα!

Φωτ. 5: Ο Γιούσι και η Κάτια που έφεραν τη Φινλανδία στην πρώτη θέση.

Φωτ. 6: Οι δεύτεροι Ουκρανοί.

Φωτ. 7: Την τριάδα συμπλήρωσε η Ιρλανδία.