Ο (πικραμένος) Κίμωνας άναψε φωτιές στον Γιώργο!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο (πικραμένος) Κίμωνας άναψε φωτιές στον Γιώργο!

Μια στο καρφί και μια στο πέταλο από τον πικραμένο τέως βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κίμωνα Κουλούρη που χθες κι ενώ το ΠΑΣΟΚ έσβηνε τα 33 κεράκια του, άναψε φωτιές στον Γιώργο Παπανδρέου και το περιβάλλον του. «Δεν δικαιούται να χάσει το ΠΑΣΟΚ» είπε με νόημα κάποια στιγμή το ιστορικό στέλεχος του Κινήματος, ενώ αρνήθηκε να μπει σε σενάρια για αλλαγή αρχηγού «αυτή την ώρα», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Στη «γραμμή Βενιζέλου» λοιπόν και ο Κίμωνας που -όπως και κ. Βενιζέλος- δεν θα δικαιολογήσει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ενδεχόμενη ήττα, αν και -όπως είπε- αποκλείει σενάρια ήττας. Συγκινημένος και φανερά πικραμένος από το γεγονός ότι αποκλείστηκε από τις εκλογές, ο κ. Κουλούρης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε κάλεσε σε συστράτευση για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ τους φίλους και οπαδούς του Κινήματος, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι ήταν τυχαία η επιλογή της 3ης Σεπτεμβρίου, καθώς η συνέντευξή του είχε προγραμματιστεί για την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά αναβλήθηκε, λόγω των πυρκαγιών.

Ο κ. Κουλούρης δεν έκρυψε την προσωπική του πικρία λέγοντας ότι γιορτάζει την 3η του Σεπτέμβρη σε μία «ιδιότυπη προσωπική μοναξιά, αλλά σίγουρα από το ίδιο μετερίζι με όλους τους αγνούς φίλους, τα στελέχη, τα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ» και πρόσθεσε: «Ηθελα ασφαλώς σε αυτή τη μάχη να συμμετάσχω ως υποψήφιος στη Β’ Αθηνών, αλλά κάποιος μου στέρησε βίαια, άδικα και ανεξήγητα τη δυνατότητα να αγωνιστώ για τη νίκη μέσα από τα ψηφοδέλτια του Κινήματος».

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το ποιος ήταν αυτός, ο κ. Κουλούρης είπε: «Θέλω να πιστεύω αυτά που λέει το Κίνημα για συλλογικές αποφάσεις». Πάντως άφησε αιχμές για «λανθασμένες εισηγήσεις ή για κάποιους που προμήθευαν δηλητήριο τον Γιώργο Παπανδρέου» και πρόσθεσε: «Σε μία ειλικρινή και επί μιάμιση ώρα συζήτηση που είχα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσε να με πείσει γιατί είμαι εκτός ψηφοδελτίου». Πάντως ο πρώην υπουργός δεν ήθελε να αναφέρει τα ονόματά τους.

Ο κ. Κουλούρης αναφέρθηκε επίσης στην προσωπική του διαδρομή στο ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του. Ταυτόχρονα σημείωσε ότι δεν κλείνει σήμερα η πολιτική του πορεία και ότι η συνέντευξη αυτή δεν είναι αποχαιρετιστήρια.

Παράλληλα ο αποπεμφθείς βουλευτής αναφέρθηκε με φανερή δόση πίκρας σε μια φράση του Νίκου Αθανασάκη: «Οταν μου μήνυσε ο κ. Αθανασάκης ότι “ψάχνουμε να σου βρούμε κάτι να κάνεις μέσα στο ΠΑΣΟΚ”, αυτό με σκότωσε"» και συνέχισε: «Στις 17 Σεπτεμβρίου ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ θα σχηματίσουν κυβέρνηση, εγώ δεν θα είμαι, αλλά και πριν από το ’85 δεν ήμουν, δεν με έχει διώξει κανείς, ο καθένας κάνει τις επιλογές της αποστασιοποίησης ή της συμμετοχής κι εγώ έχω επιλέξει να συμμετάσχω στη μάχη».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το θέμα της υποψηφιότητας της Φώφης Γεννηματά, ο κ. Κουλούρης είπε ότι η κυβέρνηση καταρράκωσε τους θεσμούς, κομματικοποίησε τη Δικαιοσύνη και έκανε λόγο για απαράδεκτη επέμβαση του Ανώτατου Δικαστηρίου στην προεκλογική περίοδο.


ΚΩΣΤΑΣ  ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

Στη φωτογραφία ο Κίμων Κουλούρης, με ύφος που λέει πολλά.