Φροντιστήριο... γκολ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Φροντιστήριο... γκολ

Ο Ολυμπιακός είχε ταχύτητα στην επίθεση, όπως και άλλα θετικά στοιχεία στο παιχνίδι του (πρέσινγκ, καλή κυκλοφορία, σωστές αντιδράσεις στις στημένες μπάλες), αλλά... γκολ δεν είχε στο ντέρμπι. Από σήμερα λοιπόν που οι παίκτες του Τάκη Λεμονή επανέρχονται στις προπονήσεις (χθες υπήρχε ρεπό), ο «ερυθρόλευκος» τεχνικός σκοπεύει να ξεκινήσει το... φροντιστήριο στου Ρέντη, ειδικά επάνω στο τελείωμα των φάσεων.

Εκμεταλλευόμενος και τη διακοπή του πρωταθλήματος (λόγω εθνικής ομάδας κι εκλογών) θα προσπαθήσει να διορθώσει τα χοντρά... φάουλ που έγιναν στην πρεμιέρα με τον Παναθηναϊκό. Φάσεις, δηλαδή, που βγήκαν μεν στην επίθεση (ειδικά με τον Λούα Λούα), αλλά δεν έγιναν γκολ γιατί έλειψε η ομαδικότητα. Και αυτό είναι κάτι που θα κοστίσει στο Τσάμπιονς Λιγκ όπου ο Λεμονής σκοπεύει να παρατάξει την ομάδα του με 4-5-1 (όπως και στη Λεωφόρο). Με «σφιχτή» άμυνα και κόντρα επίθεση θα κυνηγήσει την καλή πορεία στην Ευρώπη.

Ωστόσο, υπάρχουν αντιδράσεις για τη φιλοσοφία του κι ενδεικτικές ήταν οι χθεσινές δηλώσεις του Σάββα Θεοδωρίδη στην ΕΡΑ Σπορ: «Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός κοίταζε να μη φάει γκολ και φάνηκε με την αλλαγή του Κοβάσεβιτς. Εγώ δεν είμαι ικανοποιημένος ποτέ με το “Χ”. Εγώ τον θέλω τον Ολυμπιακό να χτυπάει όλα τα παιχνίδια και να τα κερδίζει διότι έγιναν μεταγραφές δισεκατομμυρίων. Αποκτήθηκαν παίκτες πάρα πολύ καλοί, οι οποίοι πρέπει να αξιοποιηθούν πλήρως».

Πάντως, ζητούμενο για τον Τάκη Λεμονή είναι να διατηρηθεί και η αγωνιστική πειθαρχία στην ομάδα. Η αντίδραση του Ντάρκο Κοβάσεβιτς την ώρα της αλλαγής του δεν πέρασε στο... ντούκου. Ο 47χρονος τεχνικός μίλησε μαζί του, ενώ χθες ο Ιλια Ιβιτς επέβαλε πρόστιμο 10.000 ευρώ στον συμπατριώτη του στέλνοντας παράλληλα ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους τους παίκτες στου Ρέντη. Σήμερα το μεσημέρι (15:00) θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της πειραϊκής ΠΑΕ.
Χ. ΤΕΛΙΟΣ

Φωτ.: Ο Λούα Λούα δεν λειτούργησε πολύ ομαδικά στο τελείωμα των φάσεων.