Παίρνει ρελάνς ο Βαρθολομαίος

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Παίρνει ρελάνς ο Βαρθολομαίος

«Διεκδικούμε διά της δικαστικής οδού εντός Τουρκίας κι ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αυτά που μας ανήκουν και δεν ανεχόμεθα αδικίες» δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφερόμενος στις περιουσίες των Ελλήνων της Πόλης.

Να σημειωθεί πως εξαιτίας των νομοθετικών προβλημάτων που προκαλεί η Τουρκία εδώ και χρόνια, μεγάλο μέρος της περιουσίας των Ελλήνων της Πόλης έχει δημευθεί. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης παίρνει ρελάνς από την τουρκική Δικαιοσύνη που προ ημερών του άσκησε μήνυση επειδή χρησιμοποιεί τον όρο «Οικουμενικός»!

«Διεκδικούμε διά της δικαστικής οδού εντός της χώρας (Τουρκίας) κι ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) αυτά που μας ανήκουν και δεν ανεχόμεθα τις αδικίες. Αισθανόμεθα χρέος μας να διεκδικήσουμε αυτά που χάσαμε, να προστατεύσουμε αυτά που απέμειναν και να συνεχιστεί η παράδοση και η Ιστορία μας σε αυτό τον τόπο των πατέρων μας» είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε συνάντηση της ομογένειας στην Παναγία την Κουμαριώτισσα, στο Νεοχώρι του Βοσπόρου.

«Δεν διστάζω να το πω δημοσία ότι δυστυχώς η γενική διεύθυνση των Βακουφιών και άλλες κρατικές υπηρεσίες με διάφορες μεθοδεύσεις και αδικίες, όπως στην περίπτωση του Ορφανοτροφείου της Πριγκιποννήσου, μας αφήρεσαν οιονεί πραξικοπηματικώς το ένα μετά το άλλο τα περιουσιακά μας στοιχεία» είπε ο Πατριάρχης, για να καταλήξει διατυπώνοντας την αισιοδοξία του: «Θα έχουμε θετικές εξελίξεις κι επίλυση μερικών τουλάχιστον από τα χρονίζοντα προβλήματα που έγιναν η αιτία να φυλλορροήσει και να συρρικνωθεί η ομογένεια με την αναχώρηση δυστυχώς πολλών ομογενών. Θέλω να πω ότι αυτό το ρεύμα φυγής έχει σταματήσει».

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ