Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Ερευνα Ελληνα καθηγητή δίνει ελπίδες στους καρδιοπαθείς

Πώς κατάφεραν και έσωσαν δεκάδες ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια.

Το μυστικό για την αντιμετώπιση της καρδιακής ανεπάρκειας ανακάλυψε Ελληνας επιστήμονας, θέτοντας νέα δεδομένα στη μάχη κατά της ασθένειας. Ο καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κολούμπια Δημήτρης Γεωργίου, ύστερα από δεκαετή έρευνα μαζί με Ιταλό συνάδελφό του κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συστηματική άσκηση αντιμετωπίζει δραστικά το πρόβλημα της καρδιακής ανεπάρκειας, βελτιώνει την ποιότητα ζωής των πασχόντων και μειώνει τη θνησιμότητα σε καρδιοπαθείς.

Στη μελέτη συμμετείχαν συνολικά 123 άτομα με καρδιακή ανεπάρκεια, χωρισμένα στις δύο ομάδες. Τα άτομα της μιας ομάδας έκαναν τρεις φορές την εβδομάδα περίπου μία ώρα στατικό ποδήλατο. Τα άτομα της εν λόγω ομάδας δημιούργησαν μια οργάνωση με την ονομασία «Ομιλος της στεφανιαίας αρτηρίας», η οποία αποδείχτηκε εξαιρετικά βοηθητική, καθώς οι ασθενείς που αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα υγείας περνούσαν μαζί αρκετό χρόνο, συζητώντας ζητήματα που  τους αφορούσαν κι έτσι η συμμετοχή τους στην έρευνα γινόταν πιο ευχάριστη, αποκτώντας ομαδική συνείδηση. Τα μέλη της άλλης ομάδας δεν γυμνάζονταν συστηματικά.

Ο Δημήτρης Γεωργίου και ο συνεργάτης του Ρομουάλντο Μπελαρντινέλι από το Πανεπιστήμιο της Ανκόνα μέτρησαν εν συνεχεία με ειδική μάσκα την κατανάλωση οξυγόνου των μελών και των δύο ομάδων. «Διαπιστώσαμε ότι τα άτομα που συμμετείχαν στην ομάδα συστηματικής άσκησης είχαν μεγαλύτερη κατανάλωση οξυγόνου κατά 20%, σε σχέση με τα άτομα της ομάδας που δεν υποβαλλόταν σε συστηματική άσκηση. Αυτό έχει μεγάλη σημασία, διότι η άσκηση στα άτομα αυτά αυξάνει τη λειτουργία της αριστερής κοιλίας και κατά συνέπεια βελτιώνει τη δύσπνοια» δήλωσε ο Ελληνας επιστήμονας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τονίζοντας ότι υπήρξε μείωση της καρδιακής θνησιμότητας κατά 32%.

Οπως εξήγησε ο Ελληνας καρδιολόγος, τα αποτελέσματα της έρευνας του οποίου δημοσιεύονται στο αμερικανικό επιστημονικό έντυπο «Journal of the American College of Cardiology», το 50% των ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια συνήθως ζουν μέχρι πέντε χρόνια από τη στιγμή που θα γίνει η διάγνωση. Οι πάσχοντες από καρδιακή ανεπάρκεια έχουν σοβαρή δύσπνοια και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μετά το έμφραγμα υπολειτουργεί η αριστερή κοιλία. «Η έρευνά μας έρχεται να προσθέσει ένα ακόμη λιθαράκι για τη θεραπεία ασθενειών της καρδιάς και ειδικότερα της καρδιακής ανεπάρκειας» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...