Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Πρεμιέρα με «Πηνελόπη Δέλτα» για Μιμή Ντενίση

Λαμπερή πρεμιέρα για τη Μιμή Ντενίση! Η δημοφιλής πρωταγωνίστρια ανεβάζει σήμερα στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το έργο «Η Πηνελόπη Δέλτα συναντάει τον Μάγκα».

Η Μιμη Ντενίση έγραψε σε συνεργασία με την Κωνσταντίνα Γιαχαλή το θεατρικό έργο «Η Πηνελόπη Δέλτα συναντάει τον Μάγκα», μια πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά βασισμένη στα ημερολόγια και στο αριστούργημα της Πηνελόπης Δέλτα «Ο Μάγκας». Οπως υποστηρίζει η ίδια η ηθοποιός: «Η παράσταση απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους και θυμίζει τις αξίες που πάντα χαρακτήριζαν την Ελλάδα και είναι εποχή να τις ξαναθυμηθούμε».

Η Δέλτα είναι το κεντρικό πρόσωπο, η αφηγήτρια, μα και αυτή που κατευθύνει το έργο σαν αόρατη δύναμη. Σταματάει, συνεχίζει και αλλάζει την πλοκή. Κεντρικά πρόσωπα είναι μια οικογένεια Ελλήνων της Αλεξάνδρειας σαν τη δική της. Μέσα από την καθημερινότητά τους περνάει όλες τις μεγάλες ιδέες για την ελευθερία, την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, την ισότητα, για να καταλήξει στο κεντρικό θέμα του έργου που είναι ο Μακεδονικός Αγώνας. Το ιδιοφυές εύρημα της Δέλτα είναι πως όλα αυτά περνούν και μέσα από τα μάτια του Μάγκα, του σκύλου της οικογένειας. Αυτός είναι ο σύντροφος της Πηνελόπης και γι’ αυτό όλα λέγονται με χιούμορ και εξυπνάδα, χωρίς σοβαροφάνεια. Γέλιο και συναίσθημα πάνε χέρι-χέρι, μα πάνω απ’ όλα λάμπει η αγάπη της Δέλτα για την Ελλάδα.

Η δημοφιλής πρωταγωνίστρια, η υποδύεται την αφηγήτρια του έργου, επέλεξε για τον ιδιαίτερο ρόλο του… σκύλου (δηλαδή του Μάγκα, όπως λέγεται το χαριτωμένο τετράποδο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της συγγραφέας) τον νεαρό ταλαντούχο ηθοποιό Δημήτρη Μακαλιά, ο οποίος ξεχώρισε από την εμφάνισή του στην τηλεοπτική σειρά «Κάψε το σενάριο». Στους άλλους ρόλους εμφανίζονται οι: Αλεξάνδρα Παντελάκη (γιαγιά) και Αντρέας Κωνσταντινίδης (Σαρδελίδης), ενώ τον ρόλο του Βασίλη έχει αναλάβει ο Φίλιππος Σοφιανός. Επίσης, παίζουν δεκαπέντε νέοι ηθοποιοί που εναλλάσσονται σε πολλούς ρόλους.

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...