Οι άνθρωποι-"αράχνες"που χτίζουν σπίτια!

ΚΟΣΜΟΣ
Οι εργάτες που πετάνε στον αέρα και φτιάχνουν πάσης φύσεως οικοδομικές

Οι άνθρωποι-"αράχνες"που χτίζουν σπίτια!

Οι άνθρωποι-αράχνες υπάρχουν, και η φωτογραφία αυτή αποτελεί απόδειξη. Οι κύριοι που βλέπετε ίπτανται όλη μέρα, αφού δουλειά τους είναι να χτίζουν κτίρια, να επισκευάζουν γέφυρες και να ασχολούνται με πάσης φύσεως οικοδομικές κατασκευές.

Οι ατρόμητοι Spider-men «γεννήθηκαν» στα τέλη της δεκαετίας του ’80 στη Γαλλία. Ο Ιταλός επιχειρηματίας Τζαμπάολο Απολόνιο τους είδε επί το έργον στον Καναδά και αποφάσισε να τους κάνει «εισαγωγή» στην Ιταλία. Ετσι, το 1995 γεννήθηκε η εταιρεία Flyservice, που αριθμεί συνολικά τριάντα άτομα προσωπικό. Στο βιογραφικό της υπάρχει το «ρετουσάρισμα» του ναού Σάντα Κρότσε της Φλωρεντίας, αλλά και του κεντρικού σταθμού του Μιλάνου. Κρεμασμένοι όλη μέρα από ένα σκοινί και κουβαλώντας πάνω τους όλα τα απαραίτητα εργαλεία της δουλειάς, οι άνθρωποι-«αράχνες» δηλώνουν πιο γρήγοροι, πιο καθαροί και πιο διακριτικοί σε σχέση με τα αυτόματα αναβατόρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χτίστες της Flyservice επιλέγονται από οικοδομικές σχολές και τελειοποιούνται μέσα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, όπου υπάρχουν ειδικοί τοίχοι για να κάνουν προπόνηση στην αναρρίχηση!