Τη μοναδική ευκαιρία να γευτούν αξεπέραστα πιάτα από την κουζίνα της χώρας μας, μαγειρεμένα με τα καλύτερα τοπικά προϊόντα και διά χειρός εξήντα κορυφαίων Ελλήνων σεφ, θα έχουν οι ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες! Η παρουσίαση της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας στο Ευρωκοινοβούλιο θα πραγματοποιηθεί στις 10 Απριλίου 2013. Οι συνολικά εξήντα Ελληνες σεφ που θα παρουσιάσουν τα τοπικά πιάτα θα ταξιδέψουν γι’ αυτό τον σκοπό από όλα τα μέρη της χώρας μας αλλά και από κάθε διάφορες πόλεις της Ευρώπης στις οποίες ζουν και εργάζονται.
Η παρουσίαση γίνεται κατόπιν πρόσκλησης του Ελληνα ευρωβουλευτή του κόμματος των Δημοκρατικών Alliance of Liberals and Democrats for Europe στη Γερμανία, Γεώργιου Χατζημαρκάκη, και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Στην εκδήλωση, που φέρει τον τίτλο «Ελληνική Παραδοσιακή Γαστρονομία σε Σύγχρονη Παρουσίαση στο Ευρωκοινοβούλιο», οι αντιπρόσωποι της ελληνικής κουζίνας θα παρουσιάσουν σε πέντε διαφορετικούς θεματικούς μπουφέ παραδοσιακά πιάτα από όλες τις περιοχές της χώρας μας, παρουσία εκατόν πενήντα προσκεκλημένων. Πριν από την παρουσίαση των τοπικών πιάτων θα προηγηθεί ημερίδα με ομιλίες στο Ευρωκοινοβούλιο με θέμα «Increasing Greek Productivity Τhrough Quality Boost» και πολλούς ομιλητές, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο πρόεδρος του Hellenic Chef Club, Μιλτιάδης Καρούμπας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.