Οι ωραίες υποψήφιες βουλευτίνες του Βορρά

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Οι ωραίες υποψήφιες βουλευτίνες του Βορρά

Τι κοινό έχουν μία επιτυχημένη βουλευτής, μία χημικός μηχανικός και μία νομαρχιακή σύμβουλος και εκκολαπτόμενη δημοσιογράφος; Και οι τρεις τους είναι πανέμορφες και τα ονόματά τους φιγουράρουν στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην πρώτη εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης.

Εκτός από τα προβεβλημένα στελέχη του κόμματος στη συμπρωτεύουσα, στη μάχη του σταυρού για μια θέση στη Βουλή ρίχνονται και οι τρεις κυρίες, φέρνοντας τα πάνω κάτω στα προγνωστικά. Ελενα Ράπτη, Λιάνα Γούτα και Εύα Τσουρέκα αποτελούν τους εκπροσώπους του... πολύ ωραίου φύλου στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και δημιουργούν προεκλογική σύγχυση στους ψηφοφόρους του αντίθετου φύλου.


Εύα Τσουρέκα

Εστησε γέφυρα με το κοινό μέσα από την εκπομπή της ΕΤ3 «Κυριακή στο χωριό», συνδυάζοντας την πράξη με τις σπουδές στο τμήμα δημοσιογραφίας του ΑΠΘ. Το όνομά της είναι γνωστό στους Θεσσαλονικείς τόσο από την εκλογή της ως νομαρχιακής συμβούλου με τον συνδυασμό του Παναγιώτη Ψωμιάδη όσο και από τις τουριστικές επιχειρήσεις του πατέρα της, όπου είναι υπεύθυνη τα τελευταία χρόνια.

Γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιά, η γοητευτική Εύα Τσουρέκα κατεβαίνει στον πολιτικό στίβο θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα, όπως λέει η ίδια, πως οι νέοι πρέπει να είναι πρωταγωνιστές των εξελίξεων, καθώς με τις καινοτόμες ιδέες και τη δύναμη της θέλησης χτίζουν το αύριο.
Απόφοιτος του 10ου Λυκείου Θεσσαλονίκης, η Εύα Τσουρέκα σπούδασε τουριστικές επιχειρήσεις, εξειδικεύτηκε στα χρηματοοικονομικά προβλήματα των τουριστικών επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Μεγάλη Βρετανία.
Από το γραφείο Νεολαίας της νομαρχίας Θεσσαλονίκης ονειρεύεται να βρεθεί στα έδρανα της Βουλής και να έχει ενεργό συμμετοχή στα κοινά, δίνοντας μια νότα νεανικής αισιοδοξίας στην πολιτική.


Ελενα Ράπτη

Τη γνωρίσαμε μέσω του Κοινοβουλίου ως μία από τις μικρότερες και πολλά υποσχόμενες νεαρές βουλευτίνες. Το όνομα της Ελενας Ράπτη είναι πλέον γνωστό όχι μόνο στην πρώτη εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης όπου κατεβαίνει για δεύτερη φορά υποψήφια, αλλά σε όλη την Ελλάδα. Γνωστή και ως η «ωραία Ελένη» του Κοινοβουλίου, η Θεσσαλονικιά Ελενα Ράπτη αποτελεί πλέον ένα «καλό χαρτί» της Νέας Δημοκρατίας στη συμπρωτεύουσα.

Εχει καταφέρει να συγκεντρώσει έναν μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων και εξακολουθεί να παραμένει δημοφιλής, σε σημείο που αρχαιότεροι βουλευτές της παράταξής της από τη Θεσσαλονίκη να έχουν αρχίσει να νιώθουν απειλή από την παρουσία της για δεύτερη φορά στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Η μεταπήδησή της από την Τοπική Αυτοδιοίκηση το 1998, όταν εξελέγη πρώτη δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης στην κεντρική πολιτική σκηνή, εντυπωσίασε πολλούς, όπως και η πορεία της στα κοινά.

Απόφοιτος του Αρσάκειου της Θεσσαλονίκης, η Ελενα Ράπτη σπούδασε Ψυχολογία και Πληροφορική, συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και σήμερα σπουδάζει Ελληνικό Πολιτισμό στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Είναι ιδρυτικό μέλος της κοινωνικής οργάνωσης «Αγάπη», ενώ παρά το νεαρό της ηλικίας της έχει ήδη διατελέσει μέλος σε πολλές επιτροπές της Βουλής, όπως της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και της Ειδικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.


Λιάνα Γούτα

Αρκετοί Θεσσαλονικείς μπορεί να την έχουν δει να οδηγεί ένα πολυτελές Saab, αλλά ίσως λίγοι γνωρίζουν ότι είναι το πρώτο αυτοκίνητο βιοαιθανόλης (οικολογικό) που κυκλοφορεί στην Ελλάδα.

Χημικός μηχανικός στο επάγγελμα, η Λιάνα Γούτα είχε φαίνεται από μικρή έφεση στις... πρωτιές, αφού είχε εισαχθεί στο Πολυτεχνείο πρώτη σε όλη την Ελλάδα. Οι επαγγελματικές δραστηριότητες γεμίζουν αρκετές σελίδες στο βιογραφικό της. Εργάζεται ως επιστημονικός σύμβουλος σε θέματα Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και δούλεψε επί σειρά ετών σε επιτελικές θέσεις στον χώρο της (βαριάς) βιομηχανίας ενέργειας.

Η οικολογική ευαισθησία της δεν περιορίζεται στο αυτοκίνητο που οδηγεί· αποδεικνύεται από την ενασχόλησή της με θέματα ασφάλειας, υγιεινής και προστασίας του περιβάλλοντος.

Μπορεί να μην έχει εμπειρία από εθνικές εκλογές, ωστόσο το όνομά της έχει συμπεριληφθεί σε ψηφοδέλτια και κέρδισε την προτίμηση των ψηφοφόρων, αφού εξελέγη δεύτερη αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών και μέλος της αντιπροσωπίας του Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ.

Μπορεί να μην είναι ξανθιά, σε αντίθεση με τις άλλες δύο συνυποψήφιές της, αλλά η Λιάνα Γούτα κερδίζει τις εντυπώσεις με τον δυναμισμό της και το επικοινωνιακό, όπως λένε όσοι τη γνωρίζουν, χάρισμά της.

Για όσους θέλουν να γνωρίζουν λεπτομέρειες για την προσωπική ζωή της, η κ. Γούτα είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

ΝΙΚΟΣ ΠΙΤΣΙΑΚΙΔΗΣ