Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στον ναό των Μουσών στην Ακαδημία Πλάτωνος, σύμφωνα με Ιταλούς ερευνητές, ο...

Τον τάφο του Πλάτωνα υποστηρίζουν ότι εντόπισαν στην Αθήνα...

Η Πιερίδη με το νέο αγόρι της

«Ο έρωτας με έρωτα περνάει» λέει ένα λαϊκό διαχρονικό...

Ο τρόπος λειτουργίας του στρατού των χούλιγκαν και τα αντίποινα που οδήγησαν...

Ο «Ιωσήφ», ο μάνατζερ OΜΛΕ του Τρανού, ο «Καρχαρίας»...

Πανικός στο Romeo με Λε-Πα, Κοκκίνου, Μεταξά

Με το δεξί και διώχνοντας κόσμο άρχισαν οι νυχτερινές...

«Στείλτε ένεση ευθανασίας για την κόρη μου»!

Η απόγνωση του πατέρα που βλέπει την 28χρονη Μαρία να σβήνει γιατί της έκοψαν (λόγω περικοπών) τα φάρμακα.

«Στείλτε μου την ένεση της ευθανασίας για την κόρη μου»! Λόγια που βγαίνουν από το οργισμένο στόμα ενός απελπισμένου πατέρα και προκαλούν σφίξιμο στο στομάχι. Ο Νίκος Πουλκουρτζής από την Πάτρα απείλησε ότι θα αναγκαστεί να υποβάλει τη μοναχοκόρη του που πάσχει από σπάνια ασθένεια σε ευθανασία, αν δεν της χορηγήσουν επιτέλους τη φαρμακευτική αγωγή που χρειάζεται και η οποία έχει διακοπεί εδώ κι ένα μήνα. Σύμφωνα με τον ίδιο, στο πλαίσιο της περιστολής δαπανών στον χώρο της υγείας, οι αρμόδιοι έφτασαν στο σημείο να κόψουν φάρμακα και παροχές φαρμακευτικών υλικών από την 28χρονη Μαρία που πάσχει από τα έξι της χρόνια από νευροεκφυλιστικό σύνδρομο, τόσο σπάνιο που σε ολόκληρη την Ελλάδα υπάρχει ακόμα μόνο ένα περιστατικό! Εξαιτίας της ασθένειας, η κοπέλα, που έχει πλήρη συναίσθηση της κατάστασης, είναι τετραπληγική και έχει υποστεί γαστροστομία, με αποτέλεσμα να χρειάζεται ειδικές τροφές και συσκευές λήψης φαρμάκων.

Ενώ η ζωή του παιδιού του τίθεται σε άμεσο κίνδυνο, ο τραγικός πατέρας αδυνατεί να καταβάλει το κόστος που απαιτείται. «Βρίσκω πάντα μια κλειστή πόρτα από τις διοικήσεις. Τους είπα λοιπόν “στείλτε μου ένεση ευθανασίας”. Μου είπαν ότι έχω δίκιο. Το ξέρω! Αυτοί όμως δεν ενδιαφέρονται για τίποτα! Μόνο τα φράγκα ξέρουν να παίρνουν» ξέσπασε με κραυγές απελπισίας ο τραγικός πατέρας, όταν εισέβαλε στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας και διαμαρτυρήθηκε όσο πιο έντονα μπορούσε. Λίγη ώρα αργότερα ενημερώθηκε από τον περιφερειάρχη ότι σε επικοινωνία που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και τον τοπικό διευθυντή του ΙΚΑ προχώρησε τις διαδικασίες επίλυσης του ζητήματος.

«Θα δικαιωθώ! Εμένα το χαμόγελο της Μαρίας δεν θα μου το απαγορεύσει κανείς, γιατί δεν γεννήθηκε έτσι. Εξίμισι χρόνων έπαθε τη ζημιά» τόνισε μιλώντας στην «Espresso» ο κ. Πουλκουρτζής προσθέτοντας ότι μίλησε και με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά, όπως και με τον διοικητή των κεντρικών του ΙΚΑ στην Αθήνα. Και κατέληξε: «Ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας κ. Αγγελάκας πήρε τηλέφωνο στο υπουργείο και είπε ότι το θέμα θα διευθετηθεί».   ΕΝΘΕΤΟ «Θέλει να συναντήσει τον Σάκη Ρουβά»

«Η Μαρία έχει κάποιες επιθυμίες, κάποιους “έρωτες” από τον καλλιτεχνικό κόσμο. Θέλει να συναντήσει τον Σάκη Ρουβά, τον Γιώργο Τσαλίκη, τον Γιώργο Μαζωνάκη και τον Νίκο Κουρκούλη. Ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να τους βρούμε, αλλά το προσπαθούμε. Με κάτι τέτοιες εκπλήξεις την κρατάμε ακόμα κοντά μας» λέει συγκινημένος ο κ. Πουλκουρτζής που υπήρξε πρόεδρος του ΠΙΚΠΑ επί εντεκάμισι χρόνια. Τώρα διατηρεί ένα ξυλουργείο, αλλά, όπως μας λέει, υπολειτουργεί: «Εχουμε δώσει όλο μας το είναι στο αθώο χαμόγελο της αγαπημένης μας Μαρίας. Η γυναίκα μου περισσότερο, αφού βρίσκεται κοντά της 24 ώρες το 24ωρο. Μαζί με τον γιο μας της προσφέρουμε όλη μας την αγάπη για να φύγει τουλάχιστον χαρούμενη, αφού, σύμφωνα με τους νευρολόγους, είναι θαύμα που ζει ακόμα».

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...