Δυνατό χαρτί ο Καραμανλής

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δυνατό χαρτί ο Καραμανλής

Αύριο θα κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα (μετά την εθνική τραγωδία με τις φονικές πυρκαγιές που κατέκαψαν την Πελοπόννησο και την Εύβοια) τηλεοπτικά σποτ αλλά και οι προεκλογικές αφίσες της Νέας Δημοκρατίας, μόλις οκτώ ημέρες πριν από τη μεγάλη αναμέτρηση της 16ης Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καμπάνια θα αποπνέει μηνύματα αισιοδοξίας για το μέλλον της χώρας, αλλά και αποφασιστικότητας για ταχεία υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων σε όλους τους τομείς. Οπως μας λέει ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Καραχάλιος, «το βέβαιο είναι ότι δεν θα επιλέξουμε την αρνητική διαφήμιση απαντώντας στις επικρίσεις και τα τηλεοπτικά σποτ του ΠΑΣΟΚ που βλέπουμε αυτές τις μέρες».

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, από τη Δευτέρα θα ξεκινήσει το δεύτερο κύμα των τηλεοπτικών διαφημίσεων του κυβερνώντος κόμματος, που θα είναι επικεντρωμένο στο πρόσωπο του πρωθυπουργού. Οι επικοινωνιολόγοι της Ρηγίλλης έχουν καταλήξει ότι το δυνατό χαρτί του κόμματος είναι ο ίδιος ο πρόεδρός του Κώστας Καραμανλής.

Η καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας ουσιαστικά δίνει και τη γραμμή που θα πρέπει να ακολουθήσουν τα στελέχη που κόμματος που πολιτεύονται. Δεν θα πρέπει να απαντούν στους υψηλούς τόνους που εσκεμμένα διατηρούν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και ο Κώστας Λαλιώτης, προκειμένου να μην πέσουν στην παγίδα της απευθείας συζήτησης.
Η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να επιδεικνύει το έργο που έχει επιτελεστεί καθ' όλη τη διάρκεια της τριετίας, κάτι που θα γίνει εμφανές και στο έντυπο υλικό.

Οπως μαθαίνουμε, οι πρώτες αφίσες της Νέας Δημοκρατίας θα κάνουν την εμφάνισή τους το Σάββατο, καθώς πήγαν στο τυπογραφείο την Τετάρτη που μας πέρασε.

Σε αυτές θα δοθεί έμφαση στο πρόσωπο του κ. Καραμανλή, το οποίο θα προβάλλεται όλο και πιο έντονα τις ημέρες που απομένουν μέχρι την προσφυγή στις κάλπες.

Αλλωστε, οι αφίσες και το λοιπό εκλογικό υλικό θα συνοδεύουν τον πρωθυπουργό σε κάθε ομιλία του, καθώς την ερχόμενη Δευτέρα θα μιλήσει στο Ηράκλειο, την Τρίτη στο Αγρίνιο, την Τετάρτη, σύμφωνα με πληροφορίες, θα μεταβεί στο νομό Ηλείας και θα εκφωνήσει ομιλία σε ιδιαίτερα φορτισμένη ατμόσφαιρα, την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη και την Παρασκευή στο Πεδίον του Αρεως στην Αθήνα. Ως γνωστόν, αύριο και μεθαύριο θα βρίσκεται στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, όπου θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Σε κάθε πόλη που θα μιλάει θα προβάλλονται τα νέα τηλεοπτικά σποτ του κόμματος από γιγαντοοθόνες, τόσο αυτά που θα δείχνουν το έργο που έχει γίνει όσο και εκείνα που θα αναδεικνύουν την αξιοπιστία του πρωθυπουργού.

Ο σχεδιασμός άλλαξε άρδην στη Ρηγίλλης από την ημέρα που ξέσπασαν οι πυρκαγιές. Υπολογιζόταν ότι η προβολή των τηλεοπτικών και έντυπων μηνυμάτων θα γινόταν από την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά κρίθηκε σκόπιμο όλο αυτό να «παγώσει» μέχρι να σβηστεί και η τελευταία εστία φωτιάς και έως ότου δοθούν τα πρώτα βοηθήματα στους πληγέντες της Πελοποννήσου και της Εύβοιας. 


ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ


Φωτ.: Ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. Νίκος Καραχάλιος λέει ότι το κόμμα δεν θα επιλέξει την αρνητική διαφήμιση στην καμπάνια του μέχρι την ημέρα των εκλογών.