Κομπίνα με πολυτελή αυτοκίνητα!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κομπίνα με πολυτελή αυτοκίνητα!

Εδώ και έξι μήνες δύο απατεώνες που εμφανίζονταν ως πατέρας και γιος έπαιρναν με κλεμμένες επιταγές από ανύποπτους ιδιοκτήτες τα πολυτελή αυτοκίνητά τους. Στη συνέχεια τα μοσχοπουλούσαν και ζούσαν ζωή χαρισάμενη. Τέλος όμως στη δράση τους έβαλαν προχθές οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής που τους συνέλαβαν τη στιγμή που έδιναν ένα BMW Χ5 σε μάντρα αυτοκινήτων στο Περιστέρι.

Οι δύο απατεώνες, ηλικίας 39 και 25 χρόνων, εντόπιζαν σε αγγελίες τους πωλητές πολυτελών αυτοκινήτων και στη συνέχεια έβαζαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους. Αναλόγως την περίπτωση εμφανίζονταν είτε και οι δύο μαζί είτε κάποιος από αυτούς μόνος και προσποιούμενοι ότι ήταν πατέρας και γιος που διηύθυναν μια αναπτυσσόμενη βιοτεχνία, εκδήλωναν το ενδιαφέρον τους για να αγοράσουν το αυτοκίνητο. Προκειμένου δε να πείσουν τα θύματά τους για τη σίγουρη πληρωμή τους, δεν δίσταζαν να δίνουν 5.000 ευρώ μετρητά ως προκαταβολή και τα υπόλοιπα τα έκοβαν σε επιταγές που θα πληρώνονταν μέσα στους επόμενους δύο το αργότερο τέσσερις μήνες. Ετσι το αυτοκίνητο πήγαινε στην κυριότητά τους και μετά το πουλούσαν σε μάντρες αυτοκινήτων όπου πληρώνονταν τοις μετρητοίς.

Οταν οι άτυχοι ιδιοκτήτες ανακάλυπταν ότι οι επιταγές δεν είχαν αντίκρισμα καθώς ήταν κλεμμένες, ήταν πολύ αργά. Μέσα στο τελευταίο εξάμηνο είχαν πουλήσει έτσι 5 αυτοκίνητα (1 Jeep Grand Cherokee, 2 Mercedes SLK, 2 BMW X5 και ένα Ford Mondeo) και τρεις χιλιάρες μοτοσικλέτες, αποκομίζοντας 300.000 ευρώ. Ερευνάται τώρα εάν τα θύματά τους ήταν περισσότερα καθώς κατά πληροφορίες είχαν πουλήσει και μια Porsche.