Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Αλλοι ήταν οι εγκέφαλοι των εκρήξεων

Οι εξαφανισμένοι Μαζιώτης και Ρούπα αλλά και ο Γουρνάς καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 50 ετών για απλή συνέργεια.

Με πολυετείς ποινές κάθειρξης που επέβαλε το δικαστήριο στους βασικούς κατηγορουμένους για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» έπεσε η «αυλαία» της πολύκροτης δίκης, η οποία διεξαγόταν στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ένοχους για συγκρότηση οργάνωσης τους πέντε από τους συνολικά οκτώ κατηγορουμένους, ωστόσο αίσθηση προκάλεσε η απόφαση των δικαστών να απαλλάξουν τόσο τον Νίκο Μαζιώτη και τη σύντροφό του Πόλα Ρούπα όσο και τον Κώστα Γουρνά από την κατηγορία της «διεύθυνσης» της οργάνωσης που αντιμετώπιζαν! Αυτό σημαίνει ότι ο «Επαναστατικός Αγώνας» δεν είχε την ιεραρχική δομή που του είχε αποδοθεί αρχικά, αφού με την απόφασή τους ουσιαστικά οι δικαστές δεν αναγνώρισαν ως αρχηγικά μέλη της οργάνωσης και φυσικούς αυτουργούς των βομβιστικών επιθέσεων τους τρεις κατηγορουμένους (τους αναγνωρίστηκε μόνο απλή συνέργεια σε τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας).

Συγκεκριμένα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ένοχο τον Νίκο Μαζιώτη καταδικάζοντάς τον σε κάθειρξη πενήντα ετών (από αυτά οποία εκτίει τα είκοσι πέντε χρόνια), καθώς και τους Πόλα Ρούπα και  Κώστα Γουρνά, στους οποίους επέβαλε επίσης ποινές κάθειρξης πενήντα χρόνων και επιπλέον έξι μήνες για τα αδικήματα της συγκρότησης οργάνωσης, της απλής συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, σε εκρήξεις κατά συρροή και σε διακεκριμένες φθορές ξένης περιουσίας.

Οι  Χριστόφορος Κορτέσης και ο Ευάγγελος Σταθόπουλος κρίθηκαν ένοχοι μόνο για την πράξη της συγκρότησης οργάνωσης, για την οποία τους επιβλήθηκε ποινή 7 και 7,5 έτη αντίστοιχα (ο Σταθόπουλος αντιμετώπιζε και την κατηγορία της παράνομης χρήσης ασυρμάτου), χωρίς αναστολή. Αντιθέτως, το δικαστήριο δεν έλαβε υπόψη την πρόταση του εισαγγελέα και αποφάσισε την αθώωση του Σαράντου Νικητόπουλου και του Κώστα Κάτσενου από όλες τις κατηγορίες, λόγω αμφιβολιών, ενώ για τη Μαρί Μπεραχά, σύζυγο του Κώστα Γουρνά, αποφάσισε να την απαλλάξει αναφέροντας ότι δεν υπήρξαν επαρκή στοιχεία για τη στήριξη της κατηγορίας.

Κατά τη χθεσινή, τελευταία συνεδρίαση του δικαστηρίου, που έκρινε επί της ενοχής ή μη των κατηγορουμένων, «ηχηρή» ήταν η απουσία της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη. Οι δύο κατηγορούμενοι, οι οποίοι καταδικάστηκαν ερήμην, αποφυλακίστηκαν το περασμένο καλοκαίρι, λόγω παρέλευσης του 18μήνου, και έκτοτε τα ίχνη τους έχουν χαθεί. Μάλιστα το ζευγάρι, αν και φυγοδικεί, είχε βρει τον τρόπο να στείλει επιστολές προς το δικαστήριο, τονίζοντας ότι είναι υπερήφανο για τη συμμετοχή του στην οργάνωση και ότι υπερασπίζεται την «πολιτική» της δράση.

ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...