Νέα εξέλιξη στην υπόθεση Αλεξ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Νέα εξέλιξη στην υπόθεση Αλεξ

Εξελίξεις σε δικαστικό επίπεδο έπειτα από σιγή δύο και πλέον μηνών σημειώθηκαν χθες στην υπόθεση ανθρωποκτονίας του 11χρονου Αλεξ από τη Βέροια. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 24 Σεπτεμβρίου θα εμφανιστούν ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, λίγες μέρες πριν από την αναμενόμενη έκδοση του βουλεύματος για την πολύκροτη ιστορία, τέσσερις κατηγορούμενοι από την ελληνική οικογένεια που εμπλέκεται στην εξαφάνιση. Πρόκειται για τα δύο ανήλικα ελληνόπουλα που φέρεται να γνώριζαν τον Αλεξ, αλλά και τον παππού τους και τον μεγαλύτερο ανήλικο αδελφό τους που κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία, ψευδορκία και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

Κατά τις δικαστικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα της Θεσσαλονίκης «Αγγελιοφόρος», το συμβούλιο φαίνεται να ικανοποιεί αίτημα που είχαν υποβάλει οι συνήγοροι των κατηγορουμένων για αυτοπρόσωπη εμφάνισή τους προς παροχή διευκρινίσεων. Με αυτό τον τρόπο, κατά τις ίδιες πηγές, ικανοποιείται αίτημα που προβλέπεται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Το τι θα προσπαθήσουν να υποστηρίξουν ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών οι φερόμενοι ως δράστες εγκληματικών ενεργειών, την ώρα μάλιστα που ο απελθών εισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης έχει προτείνει την παραπομπή τους σε δίκη, είναι ένα ακόμα μεγάλο ερώτημα, σε μία από τις πιο σκοτεινές και περίεργες υποθέσεις που έχουν απασχολήσει ποτέ την ελληνική κοινή γνώμη.

Σ.Χ.