Υπογραφές- «θεμέλια» για το γήπεδο της ΑΕΚ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπογραφές- «θεμέλια» για το γήπεδο της ΑΕΚ

Το πολυπόθητο τηλεφώνημα από το υπουργείο Οικονομικών έγινε τελικά στην ΠΑΕ ΑΕΚ! Ο υπουργός Γιώργος Αλογοσκούφης αποφάσισε να δεχτεί εκτάκτως τον πρόεδρο του «Δικεφάλου» στο γραφείο του και να καθίσουν στο τραπέζι προκειμένου να συζητήσουν σχετικά το θέμα του γηπέδου της Ενωσης.

Η συνάντησή τους πραγματοποιήθηκε χθες και μάλιστα σε πάρα πολύ καλό κλίμα. Και όλα δείχνουν πως το νερό μπήκε στο αυλάκι για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Ο Νικολαΐδης, που συνοδευόταν από τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Νίκο Κούλη, πήρε τις δεσμεύσεις που ήθελε από τον υπουργό και μάλιστα υπογράφηκε και μνημόνιο συνεργασίας - παραχώρησης του χώρου στον ΟΔΔΥ μεταξύ των δύο πλευρών και όλα δείχνουν πως η Ενωση πλέον μπορεί να ελπίζει ουσιαστικά σε νέο γήπεδο.

«Μέσω διαγωνισμού θα παραχωρηθεί το έργο σε κατασκευαστική εταιρεία. Μέσα σε τρεις μήνες θα έχει συσταθεί η ομάδα εργασίας. Θα είναι γήπεδο πέντε αστέρων, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ΟΥΕΦΑ για τους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ, χωρητικότητας τουλάχιστον 50.000 θέσεων» δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης χαρακτηριστικά ο υπουργός και συνέχισε: «Εχουμε υπογράψει το μνημόνιο συνεργασίας - παραχώρησης της έκτασης. Είχαμε συμφωνήσει από τον Ιούνιο να γίνει συνάντηση τον Αύγουστο, αλλά τα τραγικά γεγονότα με τις πυρκαγιές δεν μας άφησαν. Τώρα κλειδώσαμε αυτή τη συνεργασία. Το είχαμε υποσχεθεί. Δεν είναι προεκλογική δέσμευση. Ηταν ένα μεγάλο θέμα που απασχολούσε την κυβέρνηση. Ολοκληρώνεται, όπως το θέμα του γηπέδου του Παναθηναϊκού».

Μάλιστα, το πόσο προχωρημένο είναι πλέον το ζήτημα φάνηκε και από την απάντηση που έδωσε ο υπουργός όταν ρωτήθηκε αν θα χρειαστεί να οριστεί ραντεβού και με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά: «Δεν υπάρχει λόγος. Ο κ. Σουφλιάς θα ασχοληθεί με τα χωροταξικά».
Από την πλευρά του, ο Ντέμης Νικολαΐδης δεν μίλησε πολύ, αλλά τα λίγα που είπε και το πλατύ του χαμόγελο μαρτυρούσαν την ικανοποίηση και την αισιοδοξία του. «Μου φαίνεται ότι όλα βαδίζουν σε πάρα πολύ καλό δρόμο. Είχαμε συμφωνήσει από τον Ιούνιο, αλλά κανείς δεν μπορούσε να απαιτήσει και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε γι’ αυτό το θέμα, λόγω των τραγικών γεγονότων. Ολα πήγαν όπως θέλαμε. Θα μιλήσουμε με λεπτομέρειες στη συνέχεια».

Τέλος, ο υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας έβγαλε κι αυτός με τη σειρά του είδηση: «Το γήπεδο και η εκμετάλλευση των εμπορικών χώρων παραχωρούνται πακέτο. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να γίνει αυτό. Είναι λεπτομέρεια. Το γήπεδο θα ανήκει στην ΑΕΚ».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΑΖΙΩΤΗΣ