Επέμβαση ρουτίνας κατέληξε σε τραγωδία στο Ιπποκράτειο!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Επέμβαση ρουτίνας κατέληξε σε τραγωδία στο Ιπποκράτειο!

Ενορκη διοικητική εξέταση έχει διαταχθεί από τη διοίκηση του Ιπποκράτειου νοσοκομείου για να διαπιστωθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες άφησε την τελευταία της πνοή έπειτα από επέμβαση ρινικού διαφράγματος 24χρονη από τη Θεσσαλονίκη.

Η επέμβαση στο ρινικό διάφραγμα θεωρείται ρουτίνας, αλλά ενώ η εγχείρηση ήταν σε πρώιμο στάδιο, η κοπέλα παρουσίασε επιπλοκές. «Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου παρουσιάστηκαν σοβαρές επιπλοκές, έντονη βραδυκαρδία και υποδόριο εμφύσημα. Η εγχείριση διακόπηκε και αφού σταθεροποιήθηκε αιμοδυναμικά, μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας» αναφέρει ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Ιπποκράτειου, «η κατάσταση της κοπέλας επιδεινώθηκε αιφνιδίως με συμπτώματα από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα λόγω εγκεφαλικού οιδήματος, παρέμενε κρίσιμη και παρά τις προσπάθειες των γιατρών της ΜΕΘ δεν κατέστη δυνατόν να αποτραπεί το μοιραίο».
Η άτυχη κοπέλα μπήκε στην Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική του νοσοκομείου στις 29 Αυγούστου, το χειρουργείο έγινε την επομένη και η 24χρονη άφησε την τελευταία της πνοή την περασμένη Τρίτη.

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ως αιτία θανάτου το οξύ πνευμονικό οίδημα έπειτα από εγκεφαλικό θάνατο και σύνδρομο ανεπάρκειας πολλαπλών οργάνων. Ο ιατροδικαστής εκτίμησε ότι η κοπέλα πέθανε λίγο μετά την αναισθησία, ωστόσο η νεκροτομή δεν έδωσε απάντηση σε όλα τα ερωτήματα, πιθανότατα εξαιτίας της πολυήμερης παραμονής της 24χρονης στη ΜΕΘ, όπου έγιναν προσπάθειες να σωθεί.

Πιθανολογείται ότι η κοπέλα είχε αλλεργία σε κάποιες από τις ουσίες που χορηγούνται για την αναισθησία. Απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων που γεννιούνται μετά το θάνατό της θα δώσουν οι τοξικολογικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται τις επόμενες ημέρες. Η οικογένεια της 24χρονης εξετάζει το ενδεχόμενο να κινηθεί δικαστικά κατά των γιατρών.

ΝΙΚΟΣ ΠΙΤΣΙΑΚΙΔΗΣ